Foto: Ştirile Pro TV
Foto: Ştirile Pro TV

România nu trebuie să excludă un posibil conflict armat: este afirmaţia făcută de Dacian Cioloş, în cursul zilei de azi, 28 ianuarie.

Declaraţiile vin în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, europarlamentarul precizând că România trebuie să fie pregătită pentru tot ce e mai rău.

Cu toate acestea, Cioloş a ţinut să menţioneze că soluțiile diplomatice încă sunt posibile.

Politicianul a mai adăugat că este nevoie de efort diplomatic, iar statele UE împreună cu NATO trebuie să arate unitate, fermitate și coerență în mesajele pe care le transmit Moscovei, atât în ceea ce privește capacitatea alianței NATO de a proteja această zonă, flancul estic al NATO, care este la granița cu Ucraina.

Cred că trebuie coerență, claritate și fermitate și în ceea ce privește posibilele consecințe economice față de Rusia”, a declarat eurodeputatul Dacian Cioloș la RFI, citat de Gândul.

Vladimir Putin ar putea arunca Rusia într-o criză economică de proporții prin declanșarea unui conflict militar

Putin va trebui să-și facă bine calculele, pentru că un război pe care-l va declanșa și care va avea încă un impact economic, care se va adăuga crizei provocate de Covid ar putea să-l coste scump, pentru că Putin menține puterea în Rusia prin forță și prin dezinformare. Rusia nu o duce bine din punct de vedere economic, oricât ar vrea Putin să arate cifrele bine, Rusia nu o duce bine și nu cred că are nevoie Putin în Rusia de o criză economică amplificată de un regim aspru al sancțiunilor, care să vină din Occident”, susține Cioloș.

În cadrul aceloraşi declaraţii, europarlamentarul a mai adăugat că Rusia încă are o puternică legătură din punct de vedere comercial cu Occidentul.

Există îngrijorare pentru România. Guvernul ar trebui să iasă și să spună cum se pregătește România, pentru că suntem stat membru NATO, la granița cu Ucraina”, a mai adăugat Cioloș.

Articolul precedentCaz de sclavie în Mureș. Trei tineri au fost exploatați prin muncă timp de opt ani
Articolul următorRomânii, pesimiști în legătură cu direcția în care se îndreaptă România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time