Foto: Gândul
Foto: Gândul

Maia Sandu exclude o eventuală întâlnire cu Vladimir Putin, motivând că o astfel de întâlnire va putea avea loc doar atunci când va exista un progres pe anumite domenii.

În plus, ambele părți trebuie să își declare disponibilitatea pentru dialog.

Maia Sandu: “Există intenții bune, însă nu și progres”

Conform declaraţiilor oferite de preşedintele Republicii Moldova, o întâlnire la nivel înalt între cei doi președinți nu poate fi antamată în absența unor puncte de vedere convergente referitoare la anumite subiecte, arată publicaţia Gândul.

În timpul aceleiași emisiuni, Maia Sandu a reafirmat că ”interesele naționale” ale Moldovei sunt foarte clare. Preşedintele a reiterat concluzia că totul depinde de poziția ambelor părți pentru ca o astfel de întâlnire să aibă loc. De asemenea, preşedintele Republicii Moldova a declarat că prioritare sunt ”problemele cetățenilor”.

Depinde de ambele părți, noi știm care sunt interesele noastre naționale. Eu o să merg și o să am întâlniri cu toți cei cu care pot să rezolv problemele cetățenilor Republicii Moldova”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai declarat că este ”deschisă” la un dialog cu președintele Vladimir Putin, iar soluțiile trebuie căutate ”împreună”

Avem probleme pe segmentul economic pe care trebuie să încercăm să le rezolvăm. Soluțiile depind de bunăvoința ambelor părți. Avem probleme care țin de acest armament, care este pe teritoriul țării noastre, și care reprezintă un pericol. În anul 2019, am auzit o anumită deschidere din partea Federației Ruse pentru a începe lucrările de lichidare a acestui armament. Totodată, problema armatei ruse, problema conflictului transnistrean. Sunt subiecte complicate, dar care trebuie discutate. Eu sunt deschisă să discut aceste subiecte și să căutăm soluții”, a punctat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Articolul precedentNicolae Ciucă, despre studiul lansat de OCDE: „Reprezintă un instrument util”
Articolul următorCaz de sclavie în Mureș. Trei tineri au fost exploatați prin muncă timp de opt ani
Jurnalist full-time / Pesimist part-time