Foto: Ştiri Md
Foto: Ştiri Md

Într-un interviu acordat postului de televiziune Pro Tv, preşedintele Maia Sandu a declarat că, în momentul de faţă, relația Republicii Moldova cu Rusia este una dificilă.

Cu toate acestea, orice formă de dialog este necesară, din moment ce mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova muncesc în Federaţia Rusă.

Maia Sandu: “Dialogul nostru cu Rusia este complicat, dar necesar”

Noi avem un dialog complicat, dar necesar, și pe agenda noastră sunt multe subiecte. Unele sperăm să reușim să avansăm mai repede, altele sunt mai complicate. Am discutat despre problema retragerii trupelor ruse, există și problema lichidărilor munițiilor de la Cobasna.

Eu cred că noi avem un dialog incipient pe acest subiect și îmi doresc foarte mult să reușim să avansăm, pentru că prezența munițiilor de la Cobasna este un pericol pentru toată regiunea”, a declarat, pentru Pro Tv, preşedintele Republicii Moldova.

Republica Moldova se confruntă cu numeroase probleme de ordin economic

În ceea ce priveşte rezolvarea conflictului transnistrean, Maia Sandu a punctat necesitatea unei discuţii cu Federația Rusă, în contextul Formatului 5+2, pe această platformă.

În acelaşi timp, preşedintele Republicii Moldova a ţinut să puncteze faptul că statul se confruntă şi cu probleme de ordin economic.

Ne-am dori să eliminăm anumite restricții pe care le întâmpină exportatorii noștri care vor să exporte pe piața Federației Ruse.

Avem mulți cetățeni ai Republicii Moldova care muncesc în Federația Rusă și respectiv trebuie să ne îngrijim de mai multe aspecte care țin de condițiile de muncă, de asigurarea cu pensii. Repet, este un dialog complicat, dar necesar”, a conclus preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, Maia Sandu, a declarat că statul va continua să susţină retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Articolul precedentCât timp pierd românii la cozile de la ghișee
Articolul următorAlexandru Rafila nu ia în calcul demisia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time