După Ioan Niculae, patronul Interagro şi al clubului de fotbal Astra Giurgiu, aflat în detenţie în dosarul „Mită la PSD”, a venit rândul omului de afaceri braşovean Ioan Neculaie să intre în colimatorul anchetatorilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au făcut joi mai multe percheziții în opt locuri din municipiu, la firme din cadrul Prescon Grup și la Fotbal Club Brașov, deţinute de Ioan Neculaie. 

UPDATE Ioan Neculaie va fi cercetat sub control judiciar

Reținut joi seara pentru 24 de ore, omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie va fi cercetat sub control judiciar, măsură luată pentru următoarele 60 de zile, au decis sâmbătă magistrații Tribunalului Brașov. Omul de afaceri brașovean a ajuns la Tribunalul Brașov vineri în jurul orei 22,40, imediat după ce a expirat mandatul de reținere pentru 24 de ore. Ioan Neculaie a fost prezentat Tribunalului pentru aprobarea cererii de arestare preventivă înaintată de procurori, însă aceștia au decis, vineri spre sâmbătă dimineața, cercetarea lui sub control judiciar.

UPDATE Ioan Neculaie a fost reţinut de procurori

Omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie a fost reținut în cursul nopții de joi spre vineri de procurori. El va fi prezentat vineri Tribunalului Brașov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Alina Popescu, a precizat pentru Agerpres că este vorba despre un dosar evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul nefiind estimat până în acest moment.
În cursul după amiezii, omul de afaceri brașovean Ioan Neculaie, la firmele căruia s-au desfășurat percheziții, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, unde urmează să fie audiat de procurori. Între timp, fostul director economic al lui Ioan Neculaie de la grupul de firme Prescon Florin Păunescu a primit mandat de reținere pentru 24 de ore. Păunescu este fost șef al Gărzii Financiare Brașov.
Din informațiile newsbv.ro, una dintre percheziţii a avut loc la Bunloc, pe strada Fagului, unde locuieşte Vasile Bilinschi, șeful Oficiului pentru Jocuri de Noroc, fost şef al Gărzii Financiare. Surse judiciare susţin că Vasile Bilinschi l-ar fi ajutat pe Ioan Neculaie ”să dea o aparenţă de legalitate” operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale.
Ioan Neculaie este patronul fabricii de camioane Roman Braşov şi al echipei FC Braşov. În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.
Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Articolul precedentUn milion de euro, şpaga salvamarului Mazăre pentru fiecare mall ridicat pe litoral.
Articolul următorCrinuţa Dumitrean, urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu şi luare de mită