Palatul Parlamentului

UPDATE: Cetățeanul irlandez, cetățeanul turmentat, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a sărit gardul de la Palatul Parlamentului, apoi a spart un geam și a intrat în cea mai mare clădire din Europa. Acesta a afirmat că nu își amintește cum a ajuns la Parlament, el dorind să ajungă la hotelul la care era cazat în Capitală. Cetățeanul irlandez este cercetat pentru distrugere și violarea sediului profesional.

Știrea inițială: Un bărbat aflat în stare avansată de ebrietatea a intrat, prin efracție, în Palatul Parlamentului, fiind prins în către jandarmii care asigurau paza instituției, relatează Agerpres.

„În dimineaţa de 27 decembrie, în jurul orei 4,00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secţia 17 Poliţie cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetăţean aflat în stare de ebrietate. Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam şi ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție”, se precizează în comunicatul Poliției Capitalei, citat de Agerpres.

Totodată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Conform unor surse, citate de News.ro, bărbatul este cetăţean străin, primele informaţii arătând că este irlandez. El a intrat în clădire pe la demisol, dar a fost prins imediat după ce a spart geamul, întrucât a făcut zgomot. Niciun birou nu a fost forţat, afirmă sursele citate.

Palatul Parlamentului, în atenția publicului

Reamintim că în urmă cu o săptămână, mai multe persoane ce se aflau la protestul organizat de AUR, împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă, au forțat poarta de acces în curtea Parlamentului, iar o dată ajunși aici au vandalizat mai multe mașini, printre care și cele ale corpului diplomatic al SUA, respectiv al Japoniei.

De altfel, cel care a vandalizat mașinile, un bărbat de 52 de ani, agent vamal al Direcției Regional Vamale Galați, a fost reținut sub mai multe acuzații. „Cel în cauză a fost depistat de jandarmi pe bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție. Față de bărbat se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din noul Cod Penal, respectiv, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, a transmis MAI.

Totodată, Parchetul militar a deschis dosar penal după protestele de la Parlament, iar anchetatorii au suspiciuni că jandarmii au încălcat legea atunci când protestatari au intrat în curtea instituției. Astfel, sunt două infracțiuni pe care procurorii militari le cercetează – încălcarea consemnului și neglijență în serviciu,iar jandarmii care trebuiau să păzească Parlamentul vor fi audiați.

Pe lângă acest dosar penal, Jandarmeria Capitalei este vizată și de o anchetă a corpului de control al ministrului de Interne, Lucian Bode.

MAI: Amenzi de peste 170.000 de lei au fost aplicate în urma protestului de la Palatul Parlamentului

Articolul precedentSTS a implementat noile marcaje pe certificatul european Covid
Articolul următorBucureștenii din Sectorul 6 vor plăti chiar și 600 de lei/an pentru un loc de parcare