Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Compania aeriană Easy Jet a lansat o campanie de recrutare, îndemnând persoanele cu vârsta peste 45 de ani să se alăture echipajelor de zbor, transmite The Guardian.

Din cauza deficitului de angajați cu care se confruntă, mai multe firme din Marea Britanei au elaborat noi strategii de angajare.

Compania aeriană a declarat că a înregistrat o creștere cu 27% a  numărului de angajați, oamenii având peste 45 de ani

În egală măsură, reprezentanții Easy Jet au explicat că există și o creștere de 30%, doar în ultimul an, în ceea ce privește angajații cu vârsta peste 60 de ani.

Noua campanie se adresează cu precădere părinților ai căror copii au plecat de acasă, dar și oamenilor care caută o nouă provocare în carieră, mai târziu în viață.

În urma unor cercetări efectuate de transportatorul britanic, s-a stabilit faptul că peste 78% dintre adulții din Marea Britanie care au peste 45 de ani au spus și-ar dori o nouă provocare, motivând că duc dorul copiilor care au plecat de acasă.

Mai mult de jumătate (58%) au spus că sunt foarte încântați să înceapă o nouă carieră, au indicat rezultatele unui sondaj de 2.000 de persoane.

După pandemie, industria aeriană s-a confruntat cu probleme grave în ceea ce privește recrutarea personalului

Aceste probleme au însemnat cozi lungi la aeroporturi, întârzieri de zbor, dar și multiple anulări.

Firmele din Marea Britanie s-au chinuit să-și găsească angajați, din cauza schimbărilor forței de muncă după pandemia de Covid-19, cum ar fi îmbolnăvirile care au necesitat o absență pe o perioadă mai lungă.

Articolul precedentO fată în vârstă de 19 ani nu va putea participa la execuția tatălui său
Articolul următorMApN: ”Forțele Aeriene Române vor asigura Serviciul de Poliție Aeriană Întărită în Lituania”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time