Foto: MApN/Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene
Foto: MApN/Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale din România (MApN) au anunțat că Forțele Aeriene Române vor asigura Serviciul de Poliție Aeriană Întărită în Lituania.

Acest eveniment se va desfășura în perioada aprilie-iulie 2023, iar Forțele Aeriene Române vor asigura Serviciul de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing-2023) în Lituania, din Baza Aeriană Siauliai.

Potrivit reprezentanților MApN, detașamentul român va fi format din 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon.

Ministerul Apărării Naționale din România: ”O nouă misiune externă pentru Forțele Aeriene Române”

Membrii detașamentului Forțelor Aeriene Române care va executa misiunile de Poliție Aeriană Întărită sub comandă NATO, în Țările Baltice, desfășoară în prezent activități specifice de pregătire, în vederea executării misiunii. Militarii români ne vor reprezenta cu profesionalism și vor asigura frontiera NATO!”, au transmis membrii Ministerului Apărării Naționale din România, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

În data de 21 noiembrie, MApN a precizat că militarii români au ajuns în Polonia pentru o perioadă de 6 luni. Aici, militarii vor efectua un exercițiu tactic cu trageri de luptă

Prin urmare, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ”Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia.

Ajunși aici, militarii din România se vor instrui într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.

Articolul precedentO companie aeriană angajează persoane cu vârsta peste 45 de ani
Articolul următorCurtea de Conturi vrea să afle de ce nu se face colectare selectivă în Hunedoara și cum nu face Supercom SA tratarea deșeurilor la Bârcea Mare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time