Sursă foto: Facebook/MApN/Cornelia Dumitru
Sursă foto: Facebook/MApN/Cornelia Dumitru

Militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană ”Sky Guardians” au participat la exercițiul TUMAK-22.

Astăzi, 21 noiembrie, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale din România au precizat că acest exercițiu tactic a fost organizat de Brigada 15 Mecanizată din Polonia.

De asemenea, este primul exercițiu multinațional de la dislocarea militarilor focșăneni în baza de instrucție din Bemowo Piskie, Polonia.

În cadrul TUMAK-22, militarii români au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă de nivel secție

Exercițiul s-a desfășurat în cadrul unui scenariu fictiv specific acțiunilor defensive. Secțiile s-au antrenat în descoperirea și angajarea țintelor aeriene, în condiții cât mai apropiate de cele reale”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale din România.

MApN a mai ținut să transmită că, începând cu luna octombrie a acestui an, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaerian㔄Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia.

Ajunși aici, militarii din România se vor instrui într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.

Sursă foto: Facebook/MApN/Cornelia Dumitru

MApN: ”Sky Guardians- Puternici, rapizi și din ce în ce mai pregătiți pentru misiunea din Polonia!”

Și în luna februarie a anului trecut, rachetiștii și artileriștii antiaerieni vrânceni au asigurat detașamentul de Apărare Antiaeriană pentru misiunea NATO din Polonia.

A fost utilizat complexul antiaerian Gepard, unul dintre cele mai eficiente sisteme de apărare antiaeriană din Armata României.

Articolul precedentAndrei Caramitru: ”De ce e așa mare luptă pe Schengen?”
Articolul următorVa fi depus un proiect de lege care să oprească transporturile cu animale vii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time