Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Din data de 1 octombrie, Canada va renunța la toate restricțiile impuse de pandemia cu COVID-19 atunci când vine vorba de călători și turiști.

Călătorii, indiferent de cetățenie, nu vor mai fi nevoiți să transmită informații de sănătate prin intermediul aplicației ArriveCAN sau să prezinte dovada vaccinării începând de sâmbătă, a anunțat guvernul canadian, potrivit Reuters.

Canada nu le mai impune pasagerilor să poarte măști în avioane și trenuri. În plus, pasagerii și echipajul navelor de croazieră nu vor mai fi supuși cerințelor de vaccinare sau testării COVID-19

Această măsură are ca scop sprijinirea industriei a transporturilor din Canada, deja în plină expansiune după luni de stagnare din cauza pandemiei.

Decizia a fost luată și în urma presiunii făcute de transportatorii canadieni.

În timp ce canadienii și vizitatorii internaționali caută să își facă planuri de călătorie, eliminarea mult așteptată a tuturor măsurilor rămase, începând cu 1 octombrie 2022, va accelera și mai mult redresarea industriei noastre și a economiei canadiene”, a anunțat, prin intermediul unui comunicat, al doilea transportator canadian WestJet Airlines.

”Decizia de a pune capăt restricțiilor s-a bazat și pe rata de vaccinare a Canadei, pe existența unor vaccinuri și a unor tratamente noi, dar și pe datele care arată că țara a depășit vârful ultimului val de infecții cu coronavirus”, a precizat guvernul

Datorită în mare parte canadienilor care și-au suflecat mânecile pentru a se vaccina, am ajuns la punctul în care putem ridica în siguranță măsurile sanitare la frontieră”, a declarat ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos.

Totuși, Duclos a declarat că guvernul este pregătit să restabilească restricțiile dacă va fi necesar.

Evident, nu avem niciun plan de a reintroduce unele dintre aceste măsuri, dar dacă trebuie să protejăm siguranța canadienilor, va trebui să o facem”, le-a spus ministrul Sănătății reporterilor.

Articolul precedentVictima unui accident rutier a fost ajutată de mai mulți militari salvatori
Articolul următorUSR cheamă Autoritatea de Management, Oficiul European de Luptă Antifraudă, Parchetul European şi Curtea de Conturi să verifice achiziția de BMW-uri de către IGPR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time