Deputatul Dumitru Coarnă a menționat, pentru Ziarul de Investigații, că a sesizat Parchetul în cazul fostului judecător George Șerban, cel care a ocupat funcția de secretar general al CSM și care a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiției în timpul Guvernului Cîțu.
„Rar mi-a fost dat să văd un judecător, președinte de Tribunal(n.r Tribunalul Călărași), cum suspendă ședința , scoate judecătorul din sală și indică judecătorului (n.r.titular de complet) soluția din dosar”, ne-a menționat Dumitru Coarnă.
Parlmentarul a formulat, de asemenea, interpelare către Ministerul Justiției și actualul premier al României, pentru a lua act de faptele fostului magistrat George Șerban, cel care „ține cu dinții” de funcția de secretar de stat.
„Am înaintat două plângeri penale și am formulat interpelare către Ministerul Justiției și premierul României. Un om cu asemenea probleme nu poate fi numit secretar de stat în Ministerul Justiției, în opinia mea. Plângerile sunt consistente, am atașat probe. E grav că din funcțiile pe care le-a deținut/deține îi face pe oamenii pregătiți, iubitori de adevăr, să plece din sistem. Nu am făcut-o pentru mine, ci pentru noi, Justiția ne privește pe toți”, ne-a precizat deputatul Dumitru Coarnă.
Menționăm că George Șerban are mai multe plângeri pe rol, inclusiv disciplinare. Printre altele, este acuzat că a hărțuit o fostă colegă, judecătoare de la Tribunalul Călărași.
Premieră în Parlament. Deputatul Dumitru Coarnă a sesizat Parchetul împotriva fostului secretar general al CSM
Înainte de acest demers juridic, Coarnă a susținut și o declarație politică prin care pune sub semnul întrebării legalitatea și moralitatea fostului judecător George Șerban(n.r)
Multe dintre aspectele semnalate de deputatul Coarnă au fost făcute publice de o parte a presei, Lumea Justiției și Ziarul de Investigații. Unele televiziuni de știri au renunțat subit la prezentarea cazului George Șerban, deși îl anunțau ca „Breaking News”.
Iată un fragment din declarația politică a deputatului Coarnă
„Presa relatează că Șerban a luat parte la o ședință a judecătorilor din Consiliu, fiind invitat în calitate de ‘secretar general’, fară că în realitate el să fie numit în aceasta funcție, practic a săvârșit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, fapta prevăzută și pedepsita de art. 258 din noul Cod penal.
Suspiciuni privind delegarea lui Șerban în funcția de secretar general al CSM
Judecătorul George Cătălin Șerban a fost uns în funcția de secretar general al CSM prin trei decizii de delegare ale președintelui CSM Bogdan Mateescu, asta chiar daca legea nu da dreptul sefului CSM să delege aceasta funcție. Legea prevede în mod imperativ că secretarul general este numit de către Plenul CSM. Totuși, Șerban a fost delegat de trei ori, de fiecare data pe cate trei luni: prima delegare pe trei luni a început în data 11 ianuarie 2021, a doua delegare pe trei luni a început la data de 14 aprilie 2021, iar a treia delegare pe trei luni a început în data de 16 iulie 2021. Se observă, deci, că intre delegări au fost mai multe zile de pauză”, a explicat deputatul Dumitru Coarnă.
Primul milion de euro din magistratură
De asemenea, presa a mai relatat și a demonstrat audio, cum una dintre judecătoare, colegă cu George Șerban, a fost amenințată de acesta că nu își va încheia mandatul de vicepreședinte al instanței la care funcționa, deoarece a dat avize de interceptare audio-video pentru un apropiat de-al său.
Deputatul Coarnă a pus sub semnul întrebării și averea pe care o are fostul magistrat George Șerban, despre care și noi am relatat. Puteți (re) citi aici.
„Vă dați seama că el are în declarația de avere, deci (…)în scris, un milion și jumătate de euro din magistratură?”, se întreabă retoric Dumitru Coarnă.
Coarnă este optimist și crede că nu va fi „presat” să renunțe la acest demers juridic
Reporter Zin.ro- Vă văd, totuși, singur împotriva sistemului. Nu o să fie greu să ridicați singur mâna în Parlament?
Dumitru Coarnă- Până acum nu mi s-a cerut să renunț, eu merg până la captăt. Justiția ne privește pe toți. Aștept răspunsurile și de la interpelări.
George Șerban nu a putut fi contactat, deși am făcut demersuri în acest sens