Sursa foto: Moldpres

Emiratele Arabe Unite este prima țară din lume unde întreaga populație eligibilă s-a vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19, relatează Agerpres. Mai exact, de la debutul campaniei de vaccinare s-au administrat 22 de milioane de doze de vaccin, astfel 100% din populație a primit o injecție. De asemenea, 90% a fost vaccinată cu schema completă.

Din cauza apariției unei noi variante a a coronavirusului, denumită Omicron, Emiratele Arabe Unite și-au închis granițele pentru călătorii din țările situate în sudul Africii. Conform statisticilor oficiale, autorităţile din Emiratele Arabe Unite au înregistrat peste 741.000 de infectări cu noul coronavirus şi 2.145 de decese asociate COVID-19 de la debutul pandemiei și până în prezent.

Noua tulpină de coronavirus închide Europa

În urma anunțului făcut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) că noua variantă de COVID-19 detectată în Africa de Sud este de 4 ori mai transmisibilă decât tulpina Delta, mai multe state din Europa au decis să ia măsuri dure.

Totodată, Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la noi din țară a decis ca Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe să intre în zona roșie. Mai mult, toți românii care vin din zonele afectate de noua variantă vor sta în carantină pentru 14 zile și după un test negativ pot ieși după 10 zile. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a îndemnat populația să se vaccineze, fiind singura soluție oportună în momentul de față.

„Cazurile grave care sunt internate vor fi subiectul unor secvențieri, să vedem dacă sunt corelații epidemiologice și dacă acest tulpini sunt prezente și în România. Avem date că această tulpină se transmite mai ușor. În trei săptămâni probabil vor apărea primele studii care spun dacă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt afectate de această variantă”, a mai precizat ministrul Sănătății, relatează G4media.ro.

Astăzi, 27 noiembrie, Marea Britanie a înregistrat două cazuri de infectare cu Omicron. De asemenea, un prim caz suspect de infectare cu noua variantă a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud. Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana şi în Hong Kong.

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru copii

Articolul precedentPremieră în Parlament. Deputatul Dumitru Coarnă a sesizat Parchetul împotriva fostului secretar general al CSM
Articolul următorGeorge Simion: „Scumpirile vor anula creșterile de venituri cu care se laudă coaliția PSD-PNL-UDMR”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.