Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, a vorbit la Antena 3 despre colaborarea formațiunilor politice ajunse la guvernare. Fostul primar general al Capitalei a precizat că „dorința de a face bine” a pus capăt crizei politice în care s-a aflat România pentru mai bine de două luni.

„Cred că este foarte important că a luat sfârşit această criză politică (…) și îmi place să cred (…) că toate formațiunile politice s-au angajat (…)să pună pe primul plan interesul oamenilor, să pună pe primul plan ceea ce este urgent acum de rezolvat”, a mai spus Gabriela Firea pentru Antena 3.

Gabriela Firea: „A fost o bătaie politică în interiorul fostei coaliţii de guvernământ”

De asemenea, senatoarea PSD Gabriela Firea a mai precizat că nu mai contează ce a fost în interiorul fostei coaliții de guvernământ, contează „doar ceea ce se întâmplă de aici înainte.”

Mai mult, fostul primar al Capitalei a spus că Partidul Social Democrat (PSD) a intrat la guvernare cu scopul de a schimba fața României, prin investiții și sprijin acordat cetățenilor români. Cetățeni ce au fost neglijați de prea mult timp. „Noi am intrat în Guvern, echipa social-democrată (…) pentru că avem nevoie şi de autostrăzi şi de alte investiţii în mediul local”, a mai declarat Firea.

Creșterea pensiilor, salariilor și alocațiilor reprezintă o „compensație socială pentru fiecare român”, după ce inflația și creșterea prețurilor  a „mușcat din banii” lor. „Noi am propus şi colegii de Guvern au acceptat acele măsuri, pentru creşterea pensiilor, alocaţiilor, indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi”, a mai spus Gabriela Firea.

Senatoarea e de părere că PSD va reuși să facă din România o „țară în care poți să trăiești”, iar conducătorii țării nu vor abandona pe cetățeni, ci își vor face „datoria până la capăt.” „Sunt oameni profesioniști, integri, care găsesc soluții, nu care ies în spațiul public să explice de ce nu au putut, sau cine i-a blocat”, a concluzionat Gabriela Firea.

Reamintim că Gabriela Firea a devenit ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în Guvernul Ciucă. Senatoarea este pentru implementarea educației sanitare în școli, care să includă și noțiuni de sexualitate. Evident, doar cu condiția ca părinții să fie de acord.

Totodată, Firea a propus creșterea numărului de creșe și grădinițe, inclusiv în birourile din marile orașe, după modelul occidental.

Gabriela Firea vrea creșterea numărului de creșe și grădinițe

Articolul precedentAlexandru Rafila, despre noua tulpină sud-africană: „Ar fi de patru ori mai transmisibilă decât Delta”
Articolul următorModerna va dezvolta o doză de rapel pentru varianta sud-africană
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.