Sindicatul Europol a anunțat aseară că reprezentanții Avocatul Poporului au decis să facă o vizită Academiei de Poliție „Alexandru Ion Cuza”.

Verificările ar fi început ieri, după ce imaginile postate pe pagina de Facebook a sindicatului în ultimele zile și care surprind condițiile în care sunt cazați studenții au ajuns și la Avocatul Poporului.

În urma sesizărilor Sindicatului EUROPOL, reprezentații Avocatului Poporului sunt în aceste momente într-o inspecție inopinată în Academia de Poliție.

Așteptăm cu mare interes finalizarea verificărilor și identificarea unor soluții urgente pentru ca umilirea studenților să înceteze.

P.S. Conducerea Academiei de Poliție se află într-o stare de hiperexcitabilitate nervoasă și încearcă să se trateze cu pastile de “extraveral”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

Pe 24 octombrie, pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol apăreau mai multe fotografii și filmulețe privind condițiile mizere de cazare ale studenților de la Academie. Europol a continuat și a solicitat demisii, „pentru a opri umilința studenților Academiei de Politie”, cu mențiunea că, în același timp au fost cerute verificări din partea ISU București și a Direcției de Sănătate Publică, existând și o solicitare către conducerea MAI de a dispune „decazarmarea în regim de urgență și asigurarea unor alternative pentru cazarea celor câteva sute de studenți ai Academiei de Politie”.

Nu a fost chiar liniște, ci instituția de învățământ a ieșit cu un comunicat, în care se susținea că „majoritatea imaginilor și videoclipurilor prezentate în mass-media și în mediul online sunt tendențioase și nu reflectă fidel realitatea”, cu mențiunea că „Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” trece, în prezent, printr-un proces complex de reformă, iar una dintre principalele componente la nivelul căreia este realizată aceasta vizează infrastructura instituției”.

De asemenea, comunicarea a fost accea că fuseseră dispuse „măsuri cu efect imediat pentru a evita pe cât posibil situații în care studenții să fie cazați în condiții care nu sunt conforme cu standardele”, dar și că „la nivelul Academiei de Poliție au fost dispuse măsurile necesare pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în condiții optime”.

Ulterior acestui comunicat, Sindicatul a postat o nouă serie de fotografii, din băile Facultății de Jandarmi, cu explicația că „s-a încercat distorsionarea realității de către conducerea Academiei de Poliție, afirmându-se că pozele/video sunt “excepții” din pavilioanele cu dormitoare”.

Imaginile postate ar proveni din grupurile sanitare din incinta sălilor de curs ale Facultății de Jandarmi: „Dincolo de scurgeri, infiltrații, igrasie, rugină, mizerie, mucegai, nu vă putem descrie mirosul greu și înțepător care te determină să îți pui mâna la nas pe perioada cât te afli în baie.Avea dreptate ministrul Bode acum 4 zile când a primit “onorul” la depunerea jurământului militar de credință: “o comunitate universitară performantă””.

Articolul precedentSe deschide primul centru pentru victimele minore ale abuzului sexual și ale violenței domestice extreme
Articolul următorPSD și PNL se ceartă pe tema pensiilor: cine a dat, cine a luat, cine va fi lăudat?