GIJN – Global Investigative Journalism Network, cea mai mare rețea internațională de jurnalism de investigație, a publicat, în cursul zilei de azi, un amplu articol dedicat muncii realizate de jurnalista Emilia Șercan, în decursul ultimilor șapte ani.
De asemenea, agenția a pus un deosebit accent pe cazurile de plagiat expuse de jurnalistă.
Articolul publicat de cea mai mare rețea internațională de jurnalism vorbește despre plagiatele elitei politice din România
Jurnalista a ținut să precizeze că interviul pentru acest text a avut loc în luna iulie, în momentul în care a participat la conferința organizată de The Center for Investigative Journalism (CIJ), la Londra.
”Spuneam atunci că lumea percepe jurnalismul de investigație ca fiind periculos pentru că reporterii scriu, de regulă, despre trafic de arme, persoane, droguri, corupție, spionaj etc., dar că jurnalismul de investigație poate deveni periculos și atunci când mergi la bibliotecă și scrii despre impostura elitei politice”, a transmis jurnalista, astăzi, 27 septembrie, pe contul de Facebook.
Politicienii din România ”își pot ascunde banii în conturi din Elveția, dar nu își pot ascunde tezele de doctorat”
În egală măsură, Emilia Șercan a abordat subiectul conturilor din bancă ale ”subiecților” săi.
”O altă afirmație făcută atunci, cu care începe articolul, este despre „subiecții mei”, care își pot ascunde banii în conturi din Elveția sau cine știe unde, își pot cumpăra proprietăți pe numele unor mătuși, dar nu își pot ascunde tezele de doctorat și cărțile pentru că acestea sunt publice, se află în biblioteci”, a explicat jurnalista.
La începutul lunii septembrie, Emilia Șercan a ajuns în presa centrală din Franța. Articolul care vorbește despre activitatea jurnalistei se intitulează ”Vânătorul de plagiatori din România devine vânat”.