Foto: Facebook/Tanczos Barna
Foto: Facebook/Tanczos Barna

Clujul va dispune de un proiect-pilot pentru colectarea selectivă: clujenii care reciclează mai multe ambalaje primesc bilete gratuite pentru transportul în comun.

Tichetul gratuit poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Ministrul Mediului: ”Clujul este, din nou, cu doi pași înainte!”

Un nou proiect pilot de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor a fost inaugurat la Cluj-Napoca: în schimbul a 15 bucăți de ambalaje reciclate din sticlă, plastic și aluminiu/metal, clujenii vor primi, gratuit, un bilet dus-întors pentru transportul în comun din oraș”, a transmis Tanczos Barna, pe contul de Facebook.

Ministrul Mediului a ținut să reamintească faptul că, în luna mai a acestui an, a inaugurat prima fabrică din România la Sebeș, care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi.

În fabrica din județul Alba, inaugurată în urma unei investiții de 2 milioane de euro, se vor produce 6.000 de automate de colectare (Reverse Vending Machines – RVM) în 2022 și peste 15.000 de unități în 2023.

Tanczos Barna: ”Înființarea și operaționalizarea Sistemului garanție-returnare (SGR) în România este foarte aproape și va fi un efort uriaș, pentru că va fi, cu adevărat, cel mai mare proiect logistic realizat în ultimii 30 de ani”

Îl felicit pe primarul Emil Boc și sper ca un număr cât mai mare de primării din țară să urmeze exemplul Clujului. Eu am obținut, deja, un bilet de probă în luna mai, sper să pot să îl folosesc cât mai curând la Cluj”, a scris ministrul Mediului.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 6 are în plan derularea unui proiect verde, menit să salveze Lacul Morii din Capitală
Articolul următorMaia Sandu a fost vizitată de foștii președinți ai Republicii Moldova: ”Nu suntem singuri în fața năpastei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time