Asa arată centrul Călărașiului, plin de porumbei

Primăria Călărași susține că nu sunt crescători de porumbei înscriși în Registrul Agricol, pentru a-i putea prelua. Înmulțirea acestora este evidentă, iar Consiliul Local ar trebui să găsească o soluție, astfel încât aceste păsări să fie protejate, însă, să nu afecteze sănătatea comunității din oraș.

Specialiștii atrag atenția în acest sens. Nu e vorba despre un moft al locuitorilor din Călărași.

Ziarul de Investigații a dat de lucru Primăriei Călărași. Marea dilemă: unde ducem porumbeii ?

Chiar dacă par inofensivi, înmulțirea necontrolată a porumbeilor poate aduce afecțiuni nebănuite.

Porumbeii transmit bacterii care pot face praf organismul uman. Puțini oameni știu asta. Par drăguți, dar excrementele lor sunt acide și pot transmite salmoneloza,  chlamydia, zoonoza.   Oamenii ar trebui să nu le mai lase hrana exact în mijlocul orașului, iar autoritățile să ia măsuri în sensul ăsta”a menționat pentru Ziarul de Investigații(zin.ro),Marius Asaftei, medic veterinar în cadrul unei clinici private din București.

Timișoara, primul oraș din țară în care s-au luat măsuri

De regulă, discuțiile despre protejarea mediului, a faunei, împart țara în două tabere. Exemplul privind împușcarea sau doar sterilizarea urșilor este elocvent în acest sens. Însă, cititorii trebuie să înțeleagă că a fi pro sau contra unei opinii nu duce la nimic constructiv, dacă nu se iau măsuri într-un sens sau altul.

Consiliul Local Timișoara a adoptat un regulament care prevede sancțiuni de până la 200 de lei pentru cei care hrănesc porumbeii pe stradă. S-a ajuns la această decizie pentru a se proteja populația, motivează Primăria Timișoara. În fapt, nu este vorba despre o cruzime, ci despre educația noastră , a tuturor. Dacă ne declarăm iubitori, protectori ai animalelor și ai păsărilor, atunci ar trebui să învățăm să le respectăm locurile în care trebuie să trăiască cu adevărat.

În timp ce în România doar se „urlă pe rețelele de socializare că „ se iubește mediul”, alte state precum UK, Franța și Spania au disciplină obligatorie pentru elevii de gimnaziu: protecția animalelor.

Articolul precedentCîțu „bate șaua” ca să înțeleagă Orban: „Investițiile publice au crescut, comparativ cu 2020”
Articolul următorRoșia Montană, inclusă în patrimoniul UNESCO
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”