O întâlnire pentru stabilirea pașilor necesari urgentării proiectului privind ocolirea DN1 și a zonei Valea Prahovei a avut loc la sediul Consiliului Județean Prahova.  

La întâlnire au participat reprezentanții consiliilor județene Brașov și Prahova,  cei ai ocoalelor silvice din județul Prahova și cei ai firmei de proiectare SC BETA COPS SRL. 

A fost discutat stadiul actual al documentaţiei depuse la autorităţile abilitate să elibereze avizele de mediu, o etapă importantă, premergătoare celor de expropriere şi de demarare propriu-zisă a lucrărilor. De asemenea, au fost analizate şi potenţialele piedici care pot apărea din punct de vedere birocratic, dar şi soluţiile propuse de partenerii proiectului în vederea depăşirii lor.

Studiul de fezabilitate, predat Companiei de Investitii

Proiectantul a informat faptul că studiul de fezabilitate este realizat și predat către Compania Naţională de Investiţii, urmând ca documentația să fie completată cu avizele de la Agenția de Protecția Mediului, Garda Forestieră și Administrația Națională Apele Române.

În următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Braşov va fi supus aprobării plenului Protocolul de colaborare în vederea realizării acestui obiectiv de investiții, ce va fi încheiat între cele două consilii județene, CNI și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației.

Totodată vor fi demarate procedurile necesare scoaterii din fondul forestier şi expropierii unor suprafețe de teren necesare realizării obiectivului. Următoarea şedință de progres va fi organizată în data de 9 august.

„Avem nevoie de această investiţie în infrastructura rutieră pe care noi o considerăm extrem de importantă pentru asigurarea unei rute alternative la traficul aglomerat de pe DN 1. Vedem cu toţii cât de anevoioase sunt demersurile şi procedurile pentru realizarea autostrăzii pe sectorul Ploieşti – Braşov, iar în acest context reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei este o soluţie viabilă, care rezolvă problema accesibilizării rutiere a judeţului Braşov pentru turişti şi localnici deopotrivă. Am încredere că vom rezolva în cel mai scurt timp toate aspectele birocratice, astfel întât proiectul să poată intra în execuţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Articolul precedentPeste 1,3 milioane de lei proiectarea serviciilor de navigație aeriană pe Aeroportul Ghimbav
Articolul următorTudose, ironie la adresa Ralucăi Turcan, cea care i-a urat „La Mulți Ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat din 1803: „Ține-o așa, Ralu! Nu ceda!”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...