Potrivit celui mai recent studiu al autorităților sanitare, în Statele Unite, armele au devenit principala cauză de deces în rândul tinerilor, depășind accidentele rutiere, informează Agerpres.

Centru de prevenire și luptă împotriva maladiilor (CDC) a anunțat că în 2020, peste 4 mii de copii și tineri ce nu au împlinit 19 ani au fost uciși ca urmare a rănilor provocate de armele de foc, adică o proporție de 5,4 la 100 de mii de persoane.

Creșterea violențelor cu arme de foc a început din timpul pandemiei de Covid-19, iar rata cea mai mare a deceselor din cauza armelor se înregistrează în Washington DC, Louisiane şi Alaska.

Tragedie în Texas. 19 copii au fost uciși într-o școală primară

Reamintim că în urmă cu câteva zile, un tânăr de 18 ani a ucis 19 copii și doi adulți dintr-o școală primară din Texas, acesta anunțându-și intențiile pe o rețea de socializare.

Potrivit oamenilor legii, ucigașul a stat în școală aproape o oră, înainte ca acesta să fie împușcat de o echipă de polițiști. Chiar dacă bunica tânărului a sunat la urgență, imediat după ce aceasta a fost rănită grav, oamenii legii nu l-au putut opri pe tânăr în planul lui de a ataca o școală. Președintele Joe Biden a anunțat că va merge în Texas în zilele următoare.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a descris ceea ce s-a întâmplat înaintea tragediei.

„Până în acest moment, singurele informații care erau cunoscute de dinainte au fost postate chiar de agresor, pe Facebook, cu aproximativ 30 de minute înainte să ajungă la școală. În primul mesaj, a scris că vrea să-și împuște bunica. Al doilea mesaj a fost „Mi-am împușcat bunica”. Al treilea mesaj, scris cu 15 minute înainte să ajungă la școală, a fost „Voi deschide focul într-o școală primară”, a declarat acesta.

Șeful de la Casa Alba a cerut, din nou, Congresului să acționeze și să impună restricții pentru armele de foc.

„Sunt sătul. Sunt sătul de aceste lucruri care se întâmplă în continuare. Al doilea Amendament nu este absolut. Când a fost adoptat, nu puteai să deții un tun. Nu puteai să deții anumite tipuri de arme. Au fost mereu limitări”, a spus Joe Biden.

Citește și articolul: Tragedie în Statele Unite. Zeci de elevi au fost împușcați într-o școală din Texas

Articolul precedentGreenpeace România: ”Trebuie să acționăm pentru pace. Fiecare minut contează”
Articolul următorDin 20 iunie, Pasajul Unirii din Capitală va fi închis circulației
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.