Sursă foto: Faceboo/Kamila Valieva
Sursă foto: Faceboo/Kamila Valieva

Vladimir Putin a ținut să o apere patinatoarea Kamila Valieva, sportiva care a fost prinsă dopată la Jocurile Olimpice din 2022.

Președintele rus a ținut să o și laude pe sportivă, spunând că performanța ei olimpica nu ar fi putut fi realizată cu ajutorul drogurilor.

Vladimir Putin își arată susținerea pentru Kamila Valieva: ”Cu toții am fost îngrijorați pentru ea”

O astfel de perfecțiune nu poate fi atinsă în mod necinstit, cu ajutorul unor suplimente, manipulări…. Înțelegem și știm foarte bine acest lucru. Toată țara, fanii patinajului artistic din întreaga lume au fost îngrijorați pentru Kamila”, a precizat Vladimir Putin.

Declarațiile președintelui Rusiei au fost făcute în timpul unei întâlniri televizate cu medaliați olimpici ruși, potrivit AFP, citat de Gândul.ro.

Patinatoarea a consumat o substanță interzisă, care a ajutat-o la creșterea rezistenței. Fata a declarat că a ingerat substanța, dar în mod accidental

Kamila Valeryevna Valieva s-a născut în data de 26 aprilie 2006. Patinatoarea este campioana europeană în 2022, campioana Cupei Rostelecom în 2021, campioană internațională Skate Canada în 2021, campioană națională a Rusiei în 2022 și medaliată cu argint națională a Rusiei în 2021.

Ea este, de asemenea, campioană olimpică provizorie în 2022 la evenimentul pe echipe, în așteptarea încheierii unei investigații WADA.

În timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, Valieva a fost testată pozitiv pentru trimetazidină. Această substanță este interzisă în competițiile sportive.

Articolul precedentO sută de linii de cale ferată neutilizabile, modernizate cu bani de la Fondul de Rezervă
Articolul următorMacron a fost atacat cu roșii la prima ieșire publică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time