Codrin Ștefănescu ar trebui, cel mai probabil, să ia o diplomă de merit pentru loialitate. Rar ne e dat nouă, jurnaliștilor, să vedem atâta înverșunare în a-l apăra pe fostul șef. În timp ce toți ceilalți social democrați s-au lepădat, unul câte unul, de Liviu Dragnea, nu a fost cazul lui Ștefănescu, cel are care încă de la încarcerarea fostului „tătuc”, continuă să scrie orice se întâmplă în viața acestuia, pe un ton patriotic și ușor revoluționar, de-ai putea să juri că înainte de culcare,Codrin Ștefănescu se închină la icoana lui Dragnea, nu a vreunui sfânt.

Codrin Ștefănescu nu se lasă și continuă să gireze pentru fostul său șef

„Am vorbit azi cu el, am vorbit și ieri, am fost în vizită și am crezut că merg pentru ultima oară la el, în penitenciar. I-am zis ieri ca sunt convins că nu are cum instanța să dea altceva decât sa ia act de faptul că 4 judecători i-au admis ca a fost abuzat în închisoare”, a scris Codrin Ștefănescu la Antena 3, vizibil mâhnit de decizia Judecătoriei Sectorului 5, de astăzi.

Dragnea mai stă la închisoare. Judecăria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiționată

„Dragnea nu e nici criminal, nici pedofil, nici violator, nu este un pericol public pentru societate, dar este un pericol pentru Sistem. Daca ei cred ca așa ii vor inchide gura lui Dragnea, nu vor reusi. Dragnea are multe de spus”, a insistat Codrin Ștefănescu, la aceeași televiziune.

Cu toate astea, părerile lui Codrin Ștefănescu nu par a coincide cu părerile judecătorilor din Sectorul 5, cei care au decis să respingă ca nefondată cererea de eliberare condiționată pe care Dragnea a înaintat-o prin avocata lui. Astfel, instanța a ales să ignore inclusiv informațiile potrivit cărora, în cazul în care ar fi fost eliberat, fostul social democrat ar fi avut resursele necesare pentru a lua viața de la capăt, fiindu-i promis un loc de muncă și având inclusiv o casă, astfel că nu ar fi devenit o „povară” pentru statul român. În replică, procurorii DNA au cerut ca Dragnea să mai execute încă șase luni de închisoare, conform „înțelegerii” inițiale.

Articolul precedentDin fost ministru, în suspect la DNA. Bodog e urmărit penal pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri
Articolul următorVictor Ponta pune egal între Colectiv și Covid
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.