Certificatul verde de vaccinare, din ce în ce mai aproape de realitate

„Este un demers comun al mai multor instituţii, este un demers european şi România a început de mai mult timp...”, a detaliat Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății

Foto: DW

Preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că țara noastră a început discuțiile pentru implementarea certificatului verde european. Într-o conferință de presă organizată astăzi, acesta a fost întrebat de jurnaliști dacă în România se va introduce, la un moment dat, această metodă, întrebare la care acesta a răspuns: „Da, vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”.

Certificatul de vaccinare, în linie dreaptă, via Europa

Mai mult, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu a spus că vorbim despre „lucrul în echipă” al instituţiilor statului, mai exact, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS. „Este un demers comun al mai multor instituţii, este un demers european şi România a început de mai mult timp… e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a declarat Baciu, adăugând că deadline-ul e luat la nivel european, „sunt discuţii cu toate statele membre”.

Nicușor Dan anunță schimbări majore în Capitală. Toate votate astăzi, în ședința CGMB

Intensificarea campaniei de vaccinare, o prioritate în acest moment

În conferința din această săptămână, preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță a mai spus că se vor lua noi măsuri pentru intensificarea campaniei de vaccinare atât în orașele mari, cât și în mediul rural.

Pe larg, începând de săptămâna viitoare, rapelul va putea fi făcut și în alte centre de vaccinare, în afara celui în care s-a administrat prima doză, însă doar în funcție de locurile disponibile și cu minim 72 de ore înainte de programare. O altă veste bună este că din data de 28 aprilie se intenționează creșterea fluxului de vaccinare cu cel mai căutat vaccin al momentului, cel produs de Pfizer.

Centru Drive-Thru în București: vaccinare direct la volan

Mai mult, începând cu 29 aprilie se va deschide primul Drive-Thru din Capitală, după cum anunțau astăzi inclusiv premierul Florin Cîțu și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, urmând ca din 4 mai să înceapă vaccinarea în cabinetele medicilor de familie cu serul produs de Johnson&Johnson. Ulterior, în perioada 7-9 mai se va desfășura Maratonul Vaccinării la București, prin centrele de vaccinare de la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

Articolul precedentProfil de politician: Daniel Ghiță deputat PSD de Ilfov
Articolul următorDin fost ministru, în suspect la DNA. Bodog e urmărit penal pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.