Comisia Europeană și familia socialiștilor europeni nu vor accepta ca în România lupta anticorupție să fie diminuată, a declarat vineri, la Euronews, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiștilor Europeni la funcția de preşedinte al CE.

În cadrul unei dezbateri organizate de postul paneuropean de ştiri Euronews, politicianul olandez a fost întrebat inclusiv despre situația statului de drept în România.

O persoană din public l-a întrebat pe Frans Timmermans de ce Uniunea Europeană a fost dură cu Polonia și Ungaria, dar mai puțin cu România, care e guvernată în prezent de social-democrați. „Problema în România e lupta împotriva corupției. Politicienii încearcă să scape de presiunea pe care o resimt în această luptă anticorupție; acest lucru este inacceptabil, iar Comisia va spune „nu”, la fel în familia noastră politică vom spune nu față de acest lucru”, a răspuns prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Timmermans a adăugat că e dispus să excludă PSD din Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (grupul politic al PES și al altor partide social-democrate în Parlamentul European) înainte de alegerile europene din mai, dacă este necesar. „E un lucru cert că, dacă statul de drept e în pericol, daca nu există echilibru instituțional (separația puterilor în stat), corupția va crește”, a mai spus Timmermans.

Articolul precedentLudovic Orban acuză că PSD vrea să-l reducă la tăcere pe Klaus Iohannis în campania pentru referendum
Articolul următorMesajul adresat românilor de președintele Klaus Iohannis cu ocazia sfintelor sărbători de Paște