Foto: Facebook

După confirmarea primului caz de coronavirus la Gorj, președintele Klaus Iohannis s-a decis să facă un apel la înțelepciune și la rațiune. Totodată, pe pagina sa de Facebook a fost publicată și o fotografie legată de măsurile care trebuie luate de români.

Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.

Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative.

Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Articolul precedentFuncționarii publici continuă să încalce legea. ANI a descoperit că mai mulți consilieri locali intermediau afaceri între primăriile unde aveau mandat și firmele de familie
Articolul următorLudovic Orban, anunț de ultimă oră: PNL îl susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei