Fostul ministru al Tineretului în Guvernul Boc, Monica Iacob-Ridzi, a fost condamnată luni de magistraţii Curţii Supreme  la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia nu este definitivă. 

Sentinţa a fost dată de un complet de trei judecători al Instanţei Supreme, care a mai dispus interzicerea unor drepturi timp de trei ani. De asemenea, judecătorii au decis condamnarea Ioanei Elena Vârsta, fostul consilier personal al lui Ridzi, tot la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi trei ani interzicerea unor drepturi. În plus, Curtea Supremă stabilit să menţină sechestrul pus în decembrie 2010 de DNA asupra mai multor proprietăţi deţinute de fostul ministru, respectiv un apartament din Petroşani, cu valoare de 140.681,17 lei, o jumătate din casa deţinută în coproprietate de Ridzi în comuna Scărişoara, judeţul Olt, un teren intravilan în suprafaţă de 3.005 mp cu valoare de 136 de lei şi o construcţie cu valoare de 126.000 de lei. 

Într-un interviu acordat în urmă cu aproape trei ani Ziarului de Investigaţii, Monica Iacob-Ridzi tuna şi fulgera împotriva procurorilor DNA. Fostul ministru al Tineretului a povestit despre patimile îndurate odată cu anchetarea ei în dosarul „2 Mai”, dar şi despre calvarul prin care a trecut ca mamă, soţie, femeie şi politician. „Eram însărcinată în şapte luni şi, la una dintre prezenţele mele la DNA, unde, apropo, nu am lipsit niciodată, indiferent cât de rău mă simţeam, unul dintre anchetatori mi-a spus, rânjind, că nu îl interesează starea mea fizică, mai ales că <poate mai torn un copil> după ce o să nasc”, spunea la acea vreme Monica Iacob-Ridzi.

Articolul precedentPDL şi PSD s-au înfrăţit la Iaşi. Afacerile lui Surdu, protejate de Nichita
Articolul următorŞeful „Poliţiei Animalelor”, patru ani după gratii