Sursa foto: Ziarul de Cluj

Tot mai multe orașe din lume renunță la evenimentele publice de sfârșit de an din cauza valului cinci al pandemiei. În New York, spre exemplu, numărul persoanelor din Time Square va fi limitat, iar purtarea măștii este obligatorie.

De asemenea, în marile orașe din Europa, din cauza variantei Omicron și a exploziei de noi cazuri de COVID-19, evenimentele de final de an au fost anulate.

Evenimentele de Anul Nou, sub umbra variantei Omicron

În Grecia, Atena, toate evenimentele de sfârșit de an au fost anulate. Mai mult, turiștii care sosesc în țară trebuie să se testeze a doua și a patra zi de la sosire. Masca va trebui purtată și în interior, cât și în exterior.

Din 28 decembrie, în Germania vor intra în vigoare noi restricții pentru a reduce răspândirea Covid. Astfel, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat încă din 21 decembrie că toate evenimentele publice vor fi anulate de Revelion. Germanii vor avea dreptul să se întâlnească în grupuri de cel mult 10 persoane. Cu toate acestea, copiii cu vârsta de până la 13 ani sunt scutiți de la restricții.

De asemenea, în Londra au fost anulate toate festivitățile de Anul Nou. Primarul capitalei Marii Britanii, Sadiq Khan, a precizat că această măsură a trebuit luată pentru a reduce răspândirea virusului. Reamintim că în ultimele 24 de ore, Marea Britanie a înregistrat peste 122 de mii de noi cazuri de COVID-19, relatează Digi24.

Și autoritățile franceze au anulat toate festivitățile, iar în Italia, regiunea Campania, s-a interzis consumul de alcool și sărbătorile în zonele publice în perioada 23 decembrie 2021- 1 ianuarie 2022.

Al doilea an cu restricții de Revelion

Printre orașele unde evenimentele de Anul Nou nu au fost anulate se numără Bangkok, capitala Thailandei. Potrivit Bangkok Post, evenimentele de sfârșit de an se vor organiza în condiții foarte stricte. Participanții trebuie să fie vaccinați și testați.

Doritorii care vreau să vadă spectacolul de artificii de la Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, trebuie să se înregistreze folosind aplicația U by Emaar pentru a primi un cod QR care să le permită accesul în țară.

Chiar dacă au fost anulate, la începutul lunii decembrie, evenimentele de sfârșit de an de la Rio de Janeiro, autoritățile au revenit asupra deciziei și au precizat că de Anul Nou, brazilienii vor putea petrece pe străzile capitalei în conformitate cu regulile impuse privind răspândirea COVID-19.

Și în Sydney, Australia, persoanele care doresc să participe la spectacolul de Anul Nou trebuie să își rezerve locul din timp și să cumpere bilet. Vaccinarea nu este o condiție obligatorie.

Arafat, îngrijorat de petrecerile de Revelion

Articolul precedentMită de 1.000 de lei pentru o alcoolemie de 3,38 mg/l în aerul expirat
Articolul următorInvestigații la Orange și RCS&RDS pentru abuz de poziție dominantă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.