Captură video: Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a fost prezent ieri, 25 noiembrie, la semnarea a 20 de contracte de finanțare pentru realizarea unor noi centre de colectare prin aport voluntar.

În egală măsură, Nicolae Ciucă a precizat că a fost lansată cea mai amplă campanie de ȋmpădurire pe care a avut-o țara noastră.

Potrivit declarațiilor oferite de premier, toate aceste proiecte sunt realizate din fonduri PNRR.

Nicolae Ciucă: ”România are nevoie de împăduriri masive și de un management performant al deșeurilor deopotrivă”

La un an de la învestirea noului Guvern, putem spune că zonele roșii scad ca suprafață și sunt înlocuite de verdele pe care ni-l dorim cu toții ca moștenire pentru copiii noștri. Este un moment important pentru noi toți, ca societate, și ne oferă speranța că generațiile viitoare vor trăi ȋntr-un #mediu mai curat și mai sănătos”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Tanczos Barna: ”Pădurea este una dintre cele mai importante arme ale noastre în lupta împotriva schimbărilor climatice”

Ministrul Mediului a precizat că, prin intermediul PNRR, vor fi alocate 730 de milioane de euro pentru 56.700 de hectare de pădure.

Tanczos Barna a explicat că Ministerul Mediului a deschis platforma informatică, unde toți deținătorii de teren pot depune cereri de finanțare pentru împădurire.

Prin urmare, proprietarii, fie că sunt persoane fizice, întreprinderi, administrații locale, composesorate, ONG-uri de suprafețe pretabile pentru împădurire, pot solicita sprijin din aceste fonduri.

Articolul precedentGrindeanu: ”PSD este cel mai puternic partid de stânga din România”
Articolul următorO fată în vârstă de 19 ani nu va putea participa la execuția tatălui său
Jurnalist full-time / Pesimist part-time