Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Ministrul Mediului a precizat că, prin intermediul PNRR, vor fi alocate 730 de milioane de euro pentru 56.700 de hectare de pădure.

Tanczos Barna a explicat că Ministerul Mediului a deschis platforma informatică, unde toți deținătorii de teren pot depune cereri de finanțare pentru împădurire.

A fost lansată cea mai mare campanie de împădurire din ultimii ani. Campania beneficiază de dinanțare din PNRR

Ministrul a declarat că, alături de Nicolae Ciucă, a lansat, astăzi, cea mai mare campanie de împădurire din ultimii ani.

Prin urmare, proprietarii, fie că sunt persoane fizice, întreprinderi, administrații locale, composesorate, ONG-uri de suprafețe pretabile pentru împădurire, pot solicita sprijin din aceste fonduri.

Este important faptul că, pe lângă sprijinul acordat pentru costurile de plantare, proprietarii noilor păduri vor primi o alocație anuală în valoare de 456 euro pe ha timp de 20 de ani”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 25 noiembrie, pe contul de Facebook.

Tanczos Barna: ”Pădurea este una dintre cele mai importante arme ale noastre în lupta împotriva schimbărilor climatice”

De aceea, în mandatul meu de ministru pădurea are prioritate: nu numai că protejăm pădurile, dar dimensiunea suprafețelor împădurite din România nu a scăzut cu nici un metru pătrat în ultimii doi ani, iar acum lansăm un program de sprijin pentru plantarea a 57 de mii de hectare de pădure nouă din Planul Național de Redresare și Reziliență”, a adăugat ministrul Mediului din România.

Articolul precedentPonta: ”Un agarici de la PNL propune să fie sancționați copiii care învață limba și cultura chineză”
Articolul următorOamenii nu își mai caută jobul mult visat, ci vor doar să lucreze de acasă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time