Victor Ponta/Captură video Youtube/Kanal D
Victor Ponta/Captură video Youtube/Kanal D

Victor Ponta reacționează dur, în contextul în care un politician de la PNL a depus proiect de lege prin care Universitățile din România care colaborează cu Institutele Confucius din China vor pierde finanțarea pentru cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă, un deputat PNL a depus în Parlamentul României un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, ar putea bloca accesul universităților din țară care colaborează cu aceste institute.

Deputatul Pavel Popescu de la PNL și-a motivat inițiativa, explicând că există riscul de spionaj

Aceste instituții beneficiază de fondurile din bugetul de stat, fonduri destinate finanțării cercetării științifice universitare.

Edupedu a precizat că, în acest moment, cele patru universități din România care au colaborări cu Institutul Confucius sunt următoarele: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Universitatea București, Universitatea Transilvania din Brașov și Universitatea ”Lucian Blaga“ din Sibiu.

Victor Ponta: ”Dacă vrei să înveți – trebuie să fii pedepsit ???”

Un “agarici politic” (probabil analfabet funcțional) de la PNL propune să fie sancționați copiii care învață limba și cultură chineză (poporul cel mai numeros din lume – și cultură mai veche de 2 milenii)! După gândirea acestui ipochimen – trebuie să ai 4 clase și să vorbești stricat româna ca să primești bani? Tipică gândire de troglodit! Îmi este mie rușine că asemenea specimene ajung să spună că sunt “parlamentari români”. Oare PNL simte ceva? PS – chiar azi, Președintele Consiliului European, Dl Charles Michel, este în vizită oficială în China reprezentând Europa. Oare saltimbacul Popescu are curaj să ceară sancționarea sa?”, a transmis fostul premier, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: ”România a devenit o țară extrem de atractivă pentru investiții noi”
Articolul următor56.700 de hectare vor fi împădurite prin PNRR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time