Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un nou studiu demonstrează că australienii sunt mai puțin preocupați de ce meserie aleg și pun accent pe locul de unde își desfășoară jobul.

Potrivit studiului publicat pe platforma australiană The Sydney Morning Herald, cei mai mulți dintre angajați își doresc să lucreze de acasă, indiferent de profilul în care activează.

”Munca de acasă, de la domiciliu, în regim remote”: acestea au fost cele mai populare cuvinte de căutare pe platforma Seek, timp de luni de zile. Seek este o platformă de recrutare, accesată de milioane de oameni

Salariile au crescut cu 4% în ultimele 12 luni, arată datele din indicele salarial publicat trimestrial de platforma Seek.

Această majorare este strâns legată de posibilitatea tot mai mare de a lucra în regim remote.

Economistul senior de la Seek Matt Cowgill a spus că munca de acasă pare a fi prioritatea numărul 1 a oamenilor atunci când își caută locuri de muncă.

Jobul de acasă este preferat de 11 ori mai mult decât în perioada pandemiei

 ”Oamenii apreciază clar posibilitatea de a lucra de acasă. Așadar, angajatorii recunosc că trebuie să răspundă acestei cereri, altfel vor avea de pierdut în fața altor angajatori”, a spus Cowgill.

În același timp, rata șomajului din Australia a revenit la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani. Rata a înregistrat procentul de 3.4% în octombrie, potrivit datelor Biroului Australian de Statistică.

Cu toate acestea, creșterea anuală a salariilor a fost de 3.1% – deși odată ce se ia în considerare inflația, salariile reale au scăzut cu 4.2%.

Reserve Bank estimează că șomajul va rămâne sub 4% până în 2023, ajungând la 4.3% până în decembrie 2024.

Banca estimează, de asemeni, că majorarea creșterea salariilor să atingă un procent de 3.9% până în iunie anul viitor.

Articolul precedent56.700 de hectare vor fi împădurite prin PNRR
Articolul următor25 noiembrie: Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time