Într-una dintre rarele sale ieșiri publice, Ion Iliescu respinge acuzațiile aduse de postul de televiziune Antena 3 legate de banii fostei Securități comuniste. Fostul președinte al României a scris pe blogul său că este „nedumerit” de spectacolul oferit la emisiunea „Sinteza Zilei” și nu înțelege ce vrea să transmită Mihai Gâdea.
Iliescu consideră că emisiunea încearcă să anuleze adevărul despre evenimentele din 1989. Mai mult, fostul șef al statului a precizat că banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum.
„Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe”, a mai scris pe blogul său.
Ion Iliescu:„Treaba lor, are cine să judece lucrurile astea”
Mai mult, fostul președinte a mai susținut că acest „maraton de emisiuni” nu reprezintă altceva decât un „soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate.”
„Din păcate, acum se discută despre banii negri ai serviciilor secrete din epocă, bani care nu au fost sub controlul formal al statului. Era bine să se fi putut face transparente aceste lucruri. Dar unde sunt ele transparente?”, a spus Ion Iliescu.
În încheierea postării sale pe blog, Ion Iliescu îl „dezamăgește” pe Mihai Gâdea și îi transmite că banii fostei Securități comuniste nu sunt la el.
„Banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”, a concluzionat fostul președinte al României.
Fostul președinte al României este acuzat de crime împotriva umanității
Pe 10 noiembrie, dosarul Revoluției din decembrie 1989 a fost trimis de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție ( ÎCCJ) la Parchetul Militar. În dosarul Revoluției sunt inculpați Ion Iliescu, fostul președinte al României, Iosif Rusu, fostul șef al Aviației Militare și Gelu Voican Voiculescu.
Potrivit anchetei, din 22 decembrie s-au lansat mai multe diversiuni și dezinformări în spațiul public, coordonate de mai mulți reprezentanți ai Consiliului Militar Superior.
Conform rezultatelor cercetărilor Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, la evenimentele din decembrie 1989 au murit 1.116 de persoane.