Dacian Cioloș

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș le cere lui Marcel Ciolacu și Florin Cîțu să o retragă pe Laura Vicol de la șefia Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

Liderul USR o numește „avocata interlopilor” și numirea ei într-o funcție atât de importantă reprezintă un „afront inimaginabil la ideea de dreptate în România.” Mai mult, Cioloș a mai precizat că Laura Vicol a făcut parte din partidul condus de Sebastian Ghiță, „un personaj care încă fuge de justiție.”

Dacian Cioloș: „Această numire este împotriva recomandărilor UE”

În mesajul său, liderul USR consideră că semnalul dat prin această numire este „unul de întoarce într-o zonă cenușie a justiției.” „Domnilor Cîțu și Ciolacu (…) vă asumați toate consecințele pentru direcția iliberală în care duceți România”, a concluzionat Dacian Cioloș.

După demiterea din funcție a Ancăi Dragu, Cioloș a susținut că „monstruoasa aliană PNL-PSD-UDMR” va guverna fără respect și „în forță.”

„Dincolo de faptul că revocarea forțează Constituția. Ea este și o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație”, a spus Dacian Cioloș în urmă cu o zi.

Reamintim că Florin Cîțu, liderul Partidului Național Liberal (PNL) a fost ales președintele Senatului cu 82 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”. De asemenea, liderul Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților cu 217 voturi „pentru” și 77 „împotrivă”.

Noua șefă a Comisiei juridice, avocata mai multor personaje controversate

Laura Vicol a fost votată joi, 25 noiembrie, în funcția de președinte al Comisiei juridice din Camera Deputaților cu 16 voturi „pentru” și 1 „împotrivă”. Mai mult, Laura Vicol și soțul ei, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului Daniel Dragomir, ofițer SRI. El a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție.

Totodată, noua șefă a Comisiei juridice a fost avocata fostei șefe DIICOT Alina Bica. În 2019, Vicol a candidat pe listele PRU, formațiunea politică fondată de Sebastian Ghiță. Mai mult, numele Laurei Vicol apare în rechizitoriul în care au fost trimiși mai mulți interlopi. Într-o postare pe Facebook, Laura Vicol a precizat că este un om echilibrat și aprecieză lucrul în echipă.

Dacian Cioloş: „Florin Cîţu a aruncat PNL în braţele PSD”

Articolul precedentAvocată din Brăila, sub control judiciar pentru fapte de corupție
Articolul următorIon Iliescu, atac la Mihai Gâdea și Antena 3: „Nu înțeleg ce vrea să transmită”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.