Foto: Impact.ro
Foto: Impact.ro

Întrebat într-o conferință de presă dacă s-a vaccinat, Nicușor Dan a declarat că își va face vaccinul anti-COVID săptămâna viitoare. Primarul general al Capitalei a precizat de mai multe ori că se va vaccina după ce își face toate analizele.

„Am spus că trebuie să fac nişte investigaţii medicale. Le-am făcut şi săptămâna viitoare mă voi vaccina cu prima doză”, a spus Nicuşor Dan. Edilul a mai spus că nu s-a imunizat deoarece a trecut prin boală. În luna aprilie, Nicușor Dan a anunțat pe Facebook că a intrat în izolare timp de două săptămâni, după ce fiica sa de 4 ani s-a infectat cu coronavirus. Testul îi ieșise atunci negativ. De asemenea, Nicușor Dan a mai spus că nu este împotriva vaccinului și are încredere în sfaturile medicilor.

Nicușor Dan: „Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin coronavirus”

În urmă cu o lună, primarul general al Capitalei a spus într-o emisiune TV că în momentul în care se va vaccina, opinia publică va afla. Într-o declarație la finalul lunii octombrie, edilul a mai precizat că nu a reușit să-și facă analizele pentru a se vaccina. „Există o opinie științifică, care este certă, care spune că vaccinul reduce substanțial riscul de îmbolnăvire gravă. Asta este indiscutabil”, a afirmat atunci Nicușor Dan.

Vineri, 26 noiembrie, edilul a anunțat propunerea creșterii de la 164 de lei la 280 de lei a prețului gigacaloriei suportat de  către bucureșteni. Cu toate acestea, Nicușor Dan a explicat că până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populație, bucureștenii vor achita tot 164 de lei pe gigacalorie.

Potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 70 de mii de persoane.  Astfel, 17.879 de persoane au fost vaccinate anti-COVID cu prima doză, 23.926 și-au făcut rapelul, iar cu doza booster s-au imunizat 28.763.

Totodată, vineri, 26 noiembrie,  s-au înregistrat 1.958 de cazuri noi de COVID-19. Alte 160 de decese au fost raportate de autorități. La ATI sunt 1.312 pacienți în stare gravă.

Nicușor Dan a propus o gigacalorie de 280 de lei

Articolul precedentLucian Bode: „România ar putea institui carantină obligatorie inclusiv pentru vaccinați”
Articolul următorAvocată din Brăila, sub control judiciar pentru fapte de corupție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.