Sursa foto: Kanal D

Ministerul Muncii a anunțat că ziua de 29 noiembrie 2021 va fi liberă pentru salariații din sectorul public. Cu toate acestea, prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție sau specificului activității.

Mai mult, nici magistrații și celelate categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie nu vor avea liber. O parte dintre angajați nu vor beneficia de zilele libere atunci când au liber ceilalți bugetari, ci doar ulterior, prin compensare.

Minivacanță de 1 decembrie

Conform documentului aprobat de Guvern, se vor putea face operațiuni de încasări și plăți, precum și eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană. Totodată, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi timpul de lucru până la sfârșitul anului pentru recuperarea zilei libere.

Mai mult, școlile și grădinițele intră într-o minivacanță săptămâna viitoare, de luni până miercuri – 29 noiembrie – 1 decembrie. Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Totodată, ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că Guvernul a aprobat propunerile din Hotărârea CNSU nr.105/2021 privind condiţiile de participare la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale. Altfel spus, de 1 Decembrie, în București se va organiza parada militară cu cel mult 400 de persoane. De asemenea, pentru buna desfășurare a evenimentelor, în Alba-Iulia, în zilele de 29 și 30 noiembrie 2021, se vor desfășura repetiții și antrenamente generale care vor afecta, pentru scurte perioade de timp, activitățile curente din centrul orașului.

Mai mult, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat că vineri, 26 noiembrie, Executivul a adoptat a doua rectificarea bugetară din acest an, menţinându-se ţinta de deficit de 7,13% din PIB.

„Rectificarea bugetului de stat a fost adoptată, am menţinut ţinta de deficit de 7,13% din PIB. Am asigurat resurse necesare pentru acest an, până la 31 decembrie, şi am reuşit să găsim o soluţie pentru deblocarea situaţiei critice de la CEC Bank”, a spus ministrul.

Reamintim că 29 noiembrie este declarată zi liberă, oficial. Astfel, românii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, socotită cu weekend cu tot.

Pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei va fi permis

Articolul precedentValeriu Gheorghiță: „Noua variantă COVID-19 se răspândește mai rapid decât Delta”
Articolul următorExclusiv. Ministerul Mediului ar putea închide calea celor care vor să profite din pet-uri. Românii vor sta la coadă (și) pentru 50 de bani
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.