Sursa foto: 7Media.ro.

Fratele lui Ludovic Orban a fost eliberat din funcția de consilier prezidențial de președintele țării și se pensionează. Leonard Orban ar fi cerut pensionarea cu doar o zi în urmă. Conform Administrației Prezindențiale, președintele Klaus Iohannis a decis conferirerea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler pentru întreaga carieră profesională.

Leonard Orban a fost consilier prezidențial pe probleme de afaceri europene timp de 11 ani. Totodată, fratele lui Ludovic Orban a fost comisar european din 2007. El a gestionat un buget de peste 1 miliard de euro. Mai mult, Leonard a avut în subordine mai bine de 15 % dintre dintre salariații instituțiilor europene, împărțiți în trei direcții mari: traduceri, interpretare și publicațiile comunității.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene.

Ludovic Orban a anunțat că va activa ca deputat neafiliat

Fostul președinte al Partidului Național Liberal a atacat în termeni duri noua conducere a partidului, dar și pe președintele României. Ludovic Orban a precizat că nu-și mai recunoaște partidul în care a activat și că ce se întâmplă „depășește orice imaginație”. Mai mult, Orban e de părere că această criză a fost creată artificial, într-o perioadă unde pandemia de COVID-19 a pus stăpânire peste România.

„Cetățeanul român a fost lăsat fără un guvern cu deplină capacitate de exercițiu, oferindu-se un circ politic pe care marea majoritate l-a respins categoric”, a mai precizat Orban, relatează Antena3. Fostul lider PNL a explicat că nu poate să facă, în acest mod, politică. „Eu sunt un om care are conștiință, care își iubește țara”, a mai precizat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban nu a uitat să îl atace pe președintele României. El e de părere că acest circ politic a fost orchestrat de Iohannis. Mai mult, Orban nu înțelege modul de răzbunare față de USR. „Deputații PNL să renunțe la golf, PNL trebuie să se întoarcă cu față la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”, a transmis Orban.

Mai mult, liberalul îl face vinovat pe președinte pentru situației României ce „plutește în derivă”. Iohannis nu e preocupat să scoată țara din criză deoarece „probabil pescuiește sau a fugit la schi”. Mai mulți liberali au declarat în repetate rânduri că îl vor susține pe Orban. Acesta își dorește să își formeze o nouă formațiune politică.

Orban și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL

Articolul precedentDuhovnicul Mănăstirii Durău, declarații stupefiante despre vaccinare. Reacție dură a Patriarhiei
Articolul următorKlaus Iohannis va efectua o vizită de stat în Egipt în plină criză politică
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.