Virgil Musta - Foto: Știrile PRO TV

Virgil Musta, Șeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara face confesiuni îngrijorătoare. Aflat în prima linie a luptei împotriva Covid-19, Musta povestește despre cum se face schimbul de paturi în secțiile ATI ale spitalului în care activează. Potrivit lui Virgil Musta, pentru ca un bolnav de Covid-19 să poată beneficia de un pat liber este necesar ca un altul să îl elibereze. În acest context, al lipsei acute de paturi în secțiile specializate, medicul face un apel către populație și îndeamnă la prevenție. De asemenea, acesta avertizează că, în condițiile de față, vom avea parte de sărbători de iarnă atipice.

Virgil Musta: „Sărbătorile nu vor mai fi posibile în acest context epidemic”

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse…

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a declarat medicul Virgil Musta.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentNicușor Dan începe săptămâna cu dreptul. Curtea de Apel l-a validat
Articolul următorSpărgătorii români de bancomate se întorc acasă din UE cu „pizza-slide”-ul și „Mama lui Satan”. O lovitură durează 4 minute!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.