Sursa: Instituția Prefectului - Județul Dolj

Guvernul a decis să umble la rezerva de stat pentru a ajuta mai multe familii din comuna Drăgoteşti, judeţul Dolj, unde în urmă cu o lună un incendiu puternic a afectat peste 20 de proprietăți.

Incendiul a izbucnit inițial la şase case și, în ciuda eforturilor forțelor de intervenție, în final au fost afectate nu mai puțin de 26 de proprietăţi – livezi, garduri, vegetaţie uscată, precum şi şapte case – trei arse complet şi patru parţial.

După o lună, ieri a fost convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a decis ce și cum va fi trimis drept ajutor la Dolj. Detaliile referitoare la materialele care vor fi scoase din rezerva de stat ar trebui să fie date în cuprinsul unei anexe, care încă nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Având în vedere efectele incendiului produs în data de 24.07.2022 în satul Buzduc, comuna Drăgotești, din județul Dolj, precum și solicitarea Instituției Prefectului din județul Dolj referitoare la alocarea unor materiale de construcții necesare pentru refacerea unor imobile afectate de incendiul din localitatea mai sus menționată, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență care propune scoaterea de la rezervele de stat a unor materiale de construcții, extrem de necesare în vederea refacerii și reabilitării imobilelor afectate de incendiu.

Astfel, urmare a aprobării HCNSU nr. 37 din 25.08.2022, materiale de construcții necesare refacerii imobilelor afectate de incendiu vor fi scoase din Rezervele de Stat, conform Anexei atașate Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, se arată într-un comunicat de presă.

Acesta nu este singurul ajutor, avea să sublinieze și Prefectura Dolj. Ieri, Instituția Prefectului a anunțat că vor fi alocați bani și de Consiliul Județean Dolj: „300.000 de lei este suma ce va fi alocată din partea instituției pentru cei care au ramas fără case sau au avut gospodăriile afectate de pe urma incendiului de la Dragotesti, de luna trecută. Banii sunt asigurați din fondul de rezervă al Consiliul Județean Dolj iar alocarea va fi supusă votului consilierilor județeni”.

Articolul precedentBijuterii de contrabandă, ascunse într-un colet de o femeie de 66 de ani
Articolul următorMesajul care anunță Ziua Națională a Republicii Moldova: ”Suntem o țară mică cu inimă mare”