Sursa: Poliția Română

Anchetă în curs într-un dosar de contrabandă, după ce într-un colet au fost descoperite sute de grame de bijuterii din metale preţioase care nu fuseseră declarate.

Potrivit Poliției Române, existau suspiciuni privind un colet trimis prin curierat din Spania, astfel că miercuri, 24 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău au interceptat pachetul, în interiorul căruia au găsit peste 120 de inele, brăţări, coliere, pandative sau cercei, articole confecţionate din metal preţios, ce păreau a fi aur, în greutate totală de 1.096 de grame.

Nu a fost greu să se descopere cine era expeditorul sau destinatarul. Surpriza a fost că ambele părți erau femei, una în vârstă de 66 de ani, iar cealaltă de 46.

Bijuteriile erau disimulate în produse electronice, fiind ascunse în interiorul carcasei, în vederea sustragerii de la controlul vamal.

Coletul era expediat pe ruta Spania-România de către o femeie, în vârstă de 66 de ani, din Ialomiţa. Din cercetări a reieşit că bunurile expediate aveau ca destinatar o femeie, în vârstă de 46 de ani, din Verneşti”, au detaliat oamenii legii.

În prezent, „poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale”.

Articolul precedentSe caută paraşutişti comando. Ministerul Apărării Naționale a publicat condițiile
Articolul următorAjutor de la Guvern pentru refacerea mai multor case din județul Dolj care au fost mistuite de un incendiu