Aproape că nu a mai contat în ultimele săptămâni interesul „suprem” al coaliției de guvernare pentru binele țării, dat fiind că PNL „se mănâncă” din interior odată cu inepuizabila luptă pentru șefia partidului, iar cei trei parteneri se atacă permanent reciproc, însă se pare că există speranțe.

Cel puțin pentru vicepremierul Dan Barna, co-președinte al USR PLUS, care tot aduce în discuție mult clamatele reforme. Aceasta în condițiile în care au existat tensiuni aproape palpabile între partenerii coaliției atunci când a venit vorba despre a schimba ceva și a duce la îndeplinire măcar câteva dintre proiectele promise în campanie.

Însă Barna asigură că se va lucra permanent și se pare că, momentan, USR PLUS va continua să promită, alături de PNL și UDMR.

Barna recunoaște totuși că există tentația de a ieși de la guvernare, mai ales că sunt voci în USR PLUS care susțin acest gest, dar consideră că singura soluție pentru a lăsa ceva bun în urmă este să se țină cu dinții de parteneriatul politic. Și, în acest context, vicepremierul a lăsat să se înțeleagă că fără USR PLUS toate speranțele s-ar nărui.

Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. E un filon, un grup în partidul nostru care spune: domnule, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm.

Asta e varianta cea mai facilă, este escape-ul, dar este o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare am face ştiri două-trei zile, dramatism, burtiere însângerate, jale, după care România e aceea dinainte de USR-PLUS.

Suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme. Eu cred că acel moment nu va veni pentru că am văzut şi la colegii din PNL şi la colegii din UDMR deschidere şi o responsabilitate în ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România”, a afirmat aseară Dan Barna, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentMarcel Ciolacu anunță că PSD se va alia cu AUR pentru a-l demite pe Cîțu
Articolul următorRomân căutat de FBI, pentru care se oferea recompensă de până la 750.000 de dolari, prins în București