ALDE își ia azi rămas bun de la guvernare, după săptămâni bune de tensiuni și neînțelegeri. Deși încă neoficial, miniștrii ALDE ar fi deciși să demisioneze. Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă consideră că mișcarea ALDE este una care denotă lașitate și a afirmat că îi așteaptă în PSD pe toți cei nemulțumiți de noua linie a partidului, dar și din PRO România.

Guvernarea PSD va merge înainte cu guvernarea țării și alături de noi vor veni toți cei din ALDE și Pro România care au curajul de a-și asuma acest proces, care înțeleg că fuga de responsabilitate și lașitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele și calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetățenii care ne-au dat votul și încrederea în 2016.

Dacă unii dintre membrii ALDE nu înțeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil: în fața românilor, în fața colegilor de bună-credință care au fost sacrificați în numele unor interese mărunte, în fața celorlalte instituții ale statului român și în fața partenerilor noștri externi.

PSD va asigura stabilitatea acestei guvernări. Dincolo de jocul politic al unora, este important ce se întâmplă cu destinul țării și ce credibilitate avem în plan extern”, a transmis Dăncilă pe Facebook.

Pe de altă parte, este tot mai certă mișcarea lui Călin Popescu Tăriceanu de a se retrage din cursa pentru prezidenţiale, în contextul în care candidatul pe care îl va susține ALDE împreună cu PRO România este actorul Mircea Diaconu.

Potrivit Mediafax, liderul ALDE va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie, iar astăzi va fi anunțată și alianţa oficială cu PRO Romania.

Articolul precedentDoi șoferi sârbi, singurii vinovați de traficul cu cocaină din România
Articolul următorPonta, replici acide la adresa lui Paleologu: „S-a transformat într-un mitocan!”