A cedat presiunilor? Un angajat care a dezvăluit gravele nereguli de la Grădina Zoologică din Călărași s-a sinucis

Un angajat care a dezvăluit că a fost pus să taie animale de la ZOO Călărași pentru consumul unor „persoane-cheie” a fost găsit spânzurat.

sursă foto: Facebook ZOO Călărași

Bărbatul avea 46 de ani, era angajat al Grădinii Zoologice din Călărași și în ultimul timp a fost hărțuit la locul de muncă, susțin sursele noastre autorizate. El a făcut dezvăluiri despre modul în care a fost pus să taie animale din cadrul acestei instituții, cerere directă a superiorilor săi. De asemenea, a fost persoana care a deschis țarcul pentru a da un ied unui comisar-șef de la Poliția Călărași, indicație primită tot de la cei care decid la Grădina Zoologică. Până la acest moment, organele de anchetă nu au precizat decât că se fac cercetări pentru „moarte suspectă” în acest caz.

Trupul neînsuflețit al angajatului care a decis să-și pună capăt zilelor a fost găsit chiar de fiul său. Unii dintre colegii săi sunt în stare de șoc și spun că, în ultima perioadă, era foarte stresat, ba chiar s-a întrebat, „dacă e normal, să îi fie frică să mai vină la serviciu”?

Un angajat de la Grădina Zoologică din Călărași s-a sinucis: „A ajuns să-mi fie frică să mai vin la serviciu?

Din datele noastre, angajatul de la ZOO care a fost găsit spânzurat chiar în locuința sa a fost suspus unor presiuni imense. Conducerea ZOO Călărași i-ar fi urmărit toare mișcările și ar fi fost amenințat că „dacă mai vorbește (n.r. cu presa sau cu orice altă persoană despre neregulile de la ZOO), va ajunge chiar el în țarc”.

Astfel, procurorii sunt în măsură să stabilească dacă există o legătură între dezvăluirile, declarațiile date în fața polițiștilor, presiunile psihice la care a fost supus și gestul său radical. Spunem asta, deoarece înlesnirea sinuciderii este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Zin.ro a făcut demersuri pentru a discuta cu directoarea ZOO Călărași, Valentina Blebea, însă, până la postarea acestei informații nu a putut fi contactată.

Reamintim, Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul acestor nereguli, urmare a dezvăluirilor publicate pe mediacalarasi.ro, preluate și de zin.ro, însă, organele de anchetă nu au un suspect deocamdată pentru pretinsele fapte de abuz în serviciu.

Citește și: Animalele de la ZOO Călărași au fost sacrificate pentru a ajunge pachete în congelatorul unor „șefi” ai orașului: „Câte capre s-au tăiat… și se făceau porții”. AUDIO

VIAGeorgiana Dragomir
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentStațiile de încărcare pentru mașinile electrice din Galați nu funcționează. Primarul: ”Nimeni nu a ştiut cum şi cu ce se mănâncă”
Articolul următorPolițiștii români vor avea o nouă uniformă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”