Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În prezent, în întreaga lume mai există aproximativ 3.000 de tigri în libertate, populația acestor feline fiind decimată, în ani, de vânătoarea intensivă și pierderea habitatului.

Este motivul pentru care WWF, o asociație pentru protecția mediului, a lansat campania ”Adoptă un tigru”. Prin această acțiune vor fi strânse donații, în schimbul unei jucării din pluș.

Membrii World Wildlife Fund din România: ”Mai avem doar un mic procent din tigrii care existau secolul trecut. De ce?”

Potrivit experților, una dintre cauzele care pune în pericol supraviețuirea tigrului este comerțul ilegal cu animale sălbatice pe cale de dispariție și cu produse provenite de la acestea.

Prin urmare, tigrii sunt uciși pentru blană, mustăți și colți – despre care se crede că ar avea proprietăți miraculoase de vindecare.

În plus, aceste animale sunt vândute circurilor sau ca animale de companie, pe piața neagră.

Împreună putem intensifica eforturile de combatere a traficului de animale sălbatice și produse provenite de la acestea. Putem diminua braconajul și putem îmbunătăți gestionarea ariilor protejate”, au scris reprezentanții asociației pentru protecția mediului.

Adoptând un tigru simbolic, din pluș, oricine poate contribui la protejarea speciilor sălbatice

Donația ta va contribui la protejarea speciilor vulnerabile din România și a caminului lor. Implicarea ta te va  purta într-o călătorie de descoperire a speciilor emblematice de la noi din țară și a habitatelor lor naturale”, au transmis membrii asociației World Wildlife Fund din România.

Adopția susține implementarea soluțiilor de diminuare a conflictului om-animal. De asemenea, acțiunea are în vedere crearea unei legislații care să protejeze pădurile virgine și speciile de braconaj.

Mai mult, adopția vizează identificarea și securizarea coridoarelor de migrație a speciilor.

Articolul precedentJaponezul care a ucis 7 persoane a fost spânzurat după 11 ani de la condamnare
Articolul următor Un primar din județul Gorj oferă recompense pentru descoperirea locuitorilor care fură apa: Hoții de apă nu sunt prietenii noștrii, ne urăsc, ne fură din buzunar, ne fac să suferim
Jurnalist full-time / Pesimist part-time