Kato
Kato. Sursa foto _ Gindul.ro

Un bărbat condamnat pentru uciderea a șapte oameni în 2008, a fost executat în Japonia, a anunțat Ministerul Justiției. Tomohiro Kato a fost condamnat la moarte în anul 2011, după ce a intrat cu un camion de două tone într-un grup de persoane, pe care le-a înjunghiat la întâmplare. Incidentul a avut loc în cartierul tehnologic Akihabara din Tokyo, bărbatul fiind acuzat că a pregătit „meticulos” atacul, manifestând „o puternică intenție de a ucide”, potrivit gandul.ro.

„Condamnarea la moarte în acest caz a fost stabilită după îndelunga deliberare a curții”, a declarat un oficial japonez.

Execuția lui Tomohiro Kato este prima din acest an din Japonia, trei deținuți fiind executați prin spânzurare, în decembrie 2021. Japonia este una din puținele țări unde se păstrează pedeapsa capitală, în ciuda criticilor internaționale. Execuțiile au loc prin spânzurare, trecând mulți ani până la executarea condamnatului. La ora actuală în închisorile din Japonia se află peste 100 de deținuți care așteaptă pedeapsa capitală. Organizațiile internaționale au criticat sistemul din Japonia, unde condamnații la moarte pot aștepta ani de zile executarea sentinței.

 După ce a comis atacurile pe data de 8 iunie 2008, Kato a declarat poliției: „Am venit în Akihabara ca să omor oameni. Nu avea importanță pe cine voi ucide”

 Potrivit anchetatorilor, Kato a scris mesaje de la volanul camionului, plângându-se că nu are un loc de muncă sigur și că nu are prieteni. Kato, care a fost fiul unui brutar, a absolvit o școală de prestigiu dar nu a reușit să intre la facultate, angajându-se ca mecanic auto. Procurorii susțin că bărbatul a avut probleme emoționale după ce o femeie, cu care el discuta online, a refuzat să-i mai răspundă, după ce ea a primit o fotografie cu el.

Kato i-a trimis o scrisoare unui taximetrist în vârstă de 56 de ani, pe care l-a înjunghiat, regretând faptele comise

Victimele sale „se bucurau de viață, aveau visuri, un viitor strălucit, familii iubitoare, iubiți, prieteni și colegi”, a scris Kato. Bărbatul le-a spus judecătorilor că regretă atacurile . „Vă rog să-mi dați ocazia să îmi cer iertare”, a cerut bărbatul, care a ucis șapte oameni și a rănit alți zece. După atacurile din 2008, Japonia a interzis deținerea bricegelor cu lamă mai lungă de 5,5 cm, cei care încalcă legea riscând închisoare până la 3 ani și o amendă de 500.000 yeni.

Japonia: Femeile vor putea lua pilula de a doua zi doar cu acordul partenerului

Articolul precedentPolițiștii români vor avea o nouă uniformă
Articolul următorTigrii sunt uciși pentru blană, mustăți și colți, oamenii crezând că acestea ar avea proprietăți miraculoase, de vindecare