Sursa: Facebook

Astăzi, de la ora 10.00, este anunțată o mișcare de protest în fața sediului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, protestatarii având în intenție să îi bată toba sub geam ministrului Marius Budăi, la propriu.

Organizatorii sunt cei de la Declic, protestul fiind anunțat urmând a fi unul destul de gălăgios, dacă „animozitățile” decurg conform planului.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, unde a și fost creat un eveniment la care au răspuns 170 de persoane:

Hai și tu marți, 26 iulie, de la ora 10:00, la protestul Declic „Batem toba la Ministerul Muncii: creșteți salariul minim!“, în față la Ministerul Muncii!
Crezi că salariul minim din România condamnă angajații la sărăcie?
Te înfurie că politicienii caută mereu să crească cât mai puțin salariul minim?
Consideri că cine muncește ar trebui să-și poată acoperi cel puțin nevoi minime de trai din banii primiți*?
Atunci, hai la protest!
Ne vedem la Ministerul Muncii, strada Demetru I. Dobrescu 2-4, București
Cerem ministrului Muncii să ia în calcul valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent la stabilirea salariului minim pentru anul 2023.
Altfel, salariul minim va urca la maximum 1885 de lei pe lună. Mult prea puțin, în condițiile în care un român ar avea nevoie de cel puțin 2708 de lei pe lună pentru acoperirea unor nevoi minime de trai.
Cu noi vor fi și mai mulți toboșari, pentru a transmite cât mai clar mesajul nostru: vrem salarii minime decente, nu praful de pe tobă.
*Peste 61.000 de membri Declic au semnat petiția pentru salarii minime din care să se poată trăi, nu doar supraviețui
”.

Petiția la care se face referire este adresată către președintele Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă și, evident, ministrului Muncii, Marius Budăi. Există și o explicație: „În România, cheltuielile lunare pentru un trai minim decent sunt calculate prin coșul minim de consum. Conform calculelor din anul 2020, un român ar trebui să câștige un salariu net, în mână, de 2818 lei pentru a putea acoperi cheltuielile lunare. Dar salariul minim net în România este stabilit la 1386 lei. El este mult sub limita unui trai decent și condamnă angajații la sărăcie”.

Articolul precedentMilitar acuzat de lovire după o bătaie într-un bar din Iași
Articolul următor Dezacord la nivelul Uniunii Europene în privința reducerii obligatorii a consumului de gaze naturale