Foto: Armata Română
Foto: Armata Română

Un soldat din cadrul Ministerului Apărării Naționale a fost trimis în judecată pentru lovire, în urma unui incident pe care l-a provocat într-un bar dintr-o comună din județul Iași.

Fapta comisă de acesta a avut loc în urmă cu doar câteva luni, în aprilie, acesta fiind pus sub acuzare de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi în iunie.

Potrivit dezvăluirea.ro, inculpatul ar fi soldat al Marinei Militare, boxer legitimat la Clubul Sportiv Unirea Iași. Partea vătămată, mai scrie sursa citată, ar fi un tânăr om de afaceri din Răducăneni.

Oficial, procurorii arată doar că soldatul își desfășoară în prezent activitatea în cadrul unităţi militare aparţinând MApN din zona Dobrogei, având gradul de soldat și că va răspunde pentru lovire sau alte violenţe. Victima militarului a avut nevoie de aproape 30 de zile de îngrijiri medicale în urma agresiunii.

Fapta a constat în aceea că la data de 17.04.2022, în timp ce se afla în incinta unui club din sat Gura Bohotin, comuna Gorban, judeţul Iaşi, inculpatul militar, fiind poziţionat în spatele persoanei vătămate, a lovit-o cu pumnul în faţă, în pometul obrazului drept, aceasta căzând la pământ şi suferind leziuni constând în echimoză, tumefacţie, hemoragie subconjunctivală, fractură latero-facială anterioară şi posterioară dreaptă (tratată chirurgical) cu hematom sinus maxilar drept, ce au necesitat 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, aşa după cum rezultă din certificatul medico-legal existent la dosarul cauzei.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi soluţia trimiterii în judecată sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit procurorii.

Articolul precedentAvertismentul Asociației Fermierilor: Următorul an agricol va fi afectat de seceta extremă din acest an 
Articolul următorProtest cu tobe la Ministerul Muncii, pentru creșterea salariului minim