Patriarhul Daniel

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu a declarat, luni, că ÎPF Daniel nu s-a vaccinat împotriva Covid, iar în momentul în care o va face acest lucru va fi anunțat în mod public. Mai mult, Bănescu a precizat că actul de vaccinare are un caracter voluntar, „acesta este un drept, nu o obligație”. Declarațiile lui Bănescu au venit în contextul în care copreședintele USR PLUS a anunțat că va face o propunere către premierul Cîțu, astfel încât BOR să se implice mai mult în campania de vaccinare.

Vasile Bănescu a transmis că dincolo de aspectele ce ţin de registrul unor decizii firesc personale, „poziţia Patriarhiei Române a fost şi rămâne una favorabila vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică. Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil şi în totală cunoştinţă de cauză recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autorităţile competente şi receptată corect de cetăţeni”, a declarat Bănescu, într-un comunicat de presă citat de HotNews.

Totodată, purtătorul de cuvânt a ținut să menționeze faptul că „Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor şi credincioşilor ei cu privire la vaccinare”, adăugând că ppţiunea pentru vaccinare „trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanţiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculaţiilor excesive şi a extremismelor”.

Cîțu, ironic la adresa lui Barna

Ca urmare a declarației lui Dan Barna, prin care urma să îi propună premierului un dialog cu BOR pe tema vaccinării, în contextul celui de-al patrulea val pandemic, Florin Cîțu le-a răspuns jurnaliștilor care se aflau la Constanța, la alegerile interne de aici. „Foarte bine, niciodată nu este prea târziu, îl încurajez pe domnul Barna să aibă discuţie cu Patriarhul României. Am avut discuţii de fiecare dată, aţi văzut, eu m-am întâlnit cu toate cultele din România, de fiecare dată am avut discuţii pentru a susţine campania de vaccinare, este bine că şi domnul Barna are, în sfârşit, aceste discuţii”, a afirmat Florin Cîţu.

Barna: „Participarea la Congresul partidului va fi permisă doar membrilor USR PLUS care sunt vaccinaţi”

Articolul precedentMesajul badantelor pentru Guvernul României: „Să ne ofere locuri de muncă decente și nu mai plecăm!” (I)
Articolul următorRoșia Montană, încă o zi până la evaluarea UNESCO