Barna: „Participarea la Congresul partidului va fi permisă doar membrilor USR PLUS care sunt vaccinaţi”

Liderul USR PLUS atrage atenția cu privire la necesitatea vaccinării în contextul amenințării valului patru

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna a declarat, luni, după ședința Biroului Politic Național al USR PLUS, faptul că participarea la Comitetul Politic, respectiv Congresul USR PLUS va fi permis doar membrilor și delegașilor care sunt vaccinați împotriva Covid. Acesta consideră că este necesară creșterea numărului de persoane vaccinate, iar formațiunea sa poate să fie un exemplu de bună practică, în contextul în care valul al patrulea al pandemiei este foarte aproape. Mai mult, Barna a precizat că va face o propunere Guvernului pentru ca BOR să se implice în campania de vaccinare.

„Am avut o nouă şedinţă a Biroului Politic Naţional al USR PLUS. Am decis, în acest context, că participarea la Comitetul Politic şi la Congresul partidului va fi permisă doar membrilor USR PLUS, delegaţilor USR PLUS care sunt vaccinaţi, tocmai pentru a transmite acest mesaj important de a continua campania de vaccinare şi de a avea rezultate asumate şi mesaje foarte clare în această direcţie. Este o decizie a Biroului Naţional foarte clară: participanţii la Comitetul Politic din 28 august şi la Congresul din 2-3 octombrie trebuie să fie vaccinaţi toţi. Delegaţii care nu sunt vaccinaţi nu vor participa la Congres”, a declarat Barna, adăugând că mesajul USR PLUS este unul foarte clar. „România poate să treacă peste această poveste pandemică care chinuie planeta doar vaccinându-ne. Este o poziţie asumată de liderii partidului, conducerea partidului şi vom rămâne consecvenţi pe acest mesaj independent de multele reproşuri şi supărări care curg şi la mine pe Facebook, este normal”, a afirmat Dan Barna.

Barna vrea parteneriat cu BOR

Mergând pe exemplul Bisericii Ortodoxe din Grecia, care se implică în campania de vaccinare, Dan Barna a menționat că îi va propune premierului Florin Cîțu, ca la nivelul Guvernului să existe un dialog cu BOR, astfel încât rata de vaccinare să fie una crescută. „Sunt convins și am încredere în înțelepciunea și a Părintelui Patriarh și a celorlalți ierarhi din cadrul BOR că acest mesaj e timpul să fie dat tocmai pentru ca românii să afle pe o cale alternativă, la fel de credibilă, cât de important este să ne vaccinăm, pentru a nu intra din nou într-o perioadă de care am crezut că am scăpat”, a mai spus Barna.

PSD ar vrea un schimb de premier: Dan Barna sau Kelemen Hunor în locul lui Florin Cîțu

Articolul precedent„Mafia deșeurilor” se dezvoltă cu girul autorităților. Extrase exclusive din raportul Consiliului Concurenței
Articolul următorAdrian Semcu, prahoveanul bun la toate, în orice guvernare!