Florin Cîțu „dă armata jos din pod” și anunță că va verifica fiecare minister în parte

„Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele 6 luni”, a scris premierul pe Facebook

Sursa Foto: Facebook

Într-un mesaj recent, publicat pe pagina sa de Facebook, premierul Florin Cîțu a promis că „va da armata jos din pod” și că va analiza execuțiile bugetare ale fiecărui minister în parte. Cu alte cuvinte, premierul susține că are de gând să-i treacă pe sub furcile caudine pe toți miniștrii cabinetului său, pentru a observa cum au fost cheltuiți banii din ministere. Există posibilitatea ca în urma acestor verificări să se lase inclusiv cu remanieri.

Florin Cîțu: „Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuției bugetare pentru fiecare minister în parte”

Premierul a adus în discuție articolul 56, cel în care este stipulat faptul că până la data de 25 iulie 2021 ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor art. 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. Mai mult, pe baza analizei prevăzute la alin. (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni.

Florin Cîțu a adăugat că rezultatele analiziei execuției bugetare vor fi prezentate public, spunând, de asemenea, că, aceste analize nu ar avea legatură cu protocolul.

„Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele 6 luni. Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic”, a mai scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de socializare.

Citește și: Ciucu, sceptic, în ceea ce privește viitorul coaliției dintre PNL și USR PLUS

Articolul precedentCiucu, sceptic, în ceea ce privește viitorul coaliției dintre PNL și USR PLUS
Articolul următorDragnea a „dat cu subsemnatul” la DNA
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.