Miting de sustinere a lui Cristian Popescu Piedone
Miting de sustinere a lui Cristian Popescu Piedone. Sursa foto: zin.ro

Cristian Popescu Piedone a depus o contestație privind condamnarea de patru ani de zile primită în dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 5 a depus, prin avocații lui, o adresă către Curtea de Apel București Termenul stabilit de instanță este de 16 iunie, atunci când fostul edil va afla dacă rămâne sau nu după gratii. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare pentru abuzul în serviciu de care a fost acuzat de anchetatorii DNA. În timpul dezbaterilor finale, avocaţîi inculpaţilor au cerut achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

Cristian Popescu Piedone: „M-au luat… NEVINOVAT!”

Cristian Popescu Piedone a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj după ce judecătorii Curții de Apel București au pronunțat, joi, sentințele finale în Dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5 a declarat că timp de șase ani și jumătate a fost „chinuit și tăvălit ca un câine.”

„M-au luat… NEVINOVAT! Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate! Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele… Rămâneți cu bine, oameni buni!”, a scris Piedone. Totodată, acesta le-a urat cetățenilor din Sectorul 5 multă sănătate și fericire, precizând că „povestea se oprește, aici, din păcate.”

Mitinguri pentru susținerea lui Cristian Popescu Piedone

Sute de susținători ai lui Cristian Popescu Piedone au fost prezenți, în ultimele două săptămâni, duminică, la poarta Penitenciarului Rahova, pentru a-și arată nemulțumirea față de decizia magistraților. Protestele vin în contextul în care, cât timp a fost la Primăria Sectorului 5, Piedone a înfrumusețat parcurile, a fost zi de zi pe teren și a demonstrat tuturor că îi pasă de oamenii din sector. Piedone a știut să își facă timp pentru familia mare, cea reprezentată de locuitorii sectorului, și familia mică, soția, copiii și nepoții.

„Ne-au lăsat sectorul fără cel mai bun primar pe care l-am avut vreodată! Dar noi suntem în continuare alături de el și îl vrem acasă! Este singurul care a reușit să schimbe fața sectorului 5”, se mai arată în descrierea evenimentului de pe Facebook. Cei prezenți la miting au strigat „Grațiere” și „Libertate”, pentru primarul care a reușit să facă imposibil, posibil.

Cristian Popescu Piedone, mesaj emoționant pentru locuitorii Sectorului 5: „Voi îmi dați putere să sper”

Articolul precedentDescinderi la persoane bănuite că ar fi făcut imunizări fictive în schimbul unor sume de bani
Articolul următorFaleza din Galați rămâne în paragină, deși Primăria a promis reparații din fonduri europene