Sursa foto: Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vine cu vești bune pentru elevii olimpici. În ședința de Guvern de astăzi, 26 mai, a fost adoptată o ordonanță privind majorarea premiilor pentru olimpiadele naționale.

Astfel, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2 va fi de 700 de lei, premiul 3 de 500 de lei, iar menţiunea va fi de 300 de lei. De asemenea, elevii din sistemul privat vor primi burse de performanță dacă vor ajunge să reprezinte țara noastră la olimpiadele internaționale.

”Este vorba în primul rând de recunoaşterea şi susţinerea performanţei elevilor români. În acest sens, au fost adoptate următoarele patru măsuri, pentru recunoaşterea performanţei: în primul rând, în contextul în care valoarea premiilor pentru participarea la olimpiadele naţionale, cu etapă internaţională, ajunge până la 12.550 de lei premiul I, fiind peste 4.000 de lei, menţiunea, pentru etapa regională, premierul întâi este 4.440 de lei şi 2.500 de lei menţiunea”, a declarat acesta, potrivit news.ro.

Elevii din România, uitați. Sistemul de recunoaștere a performanțelor la nivel național lasă de dorit

Cîmpeanu a mai spus că elevii nu sunt premiați după adevărata lor valoare, în special când participă la olimpiade naționale.

„Premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei, pentru un elev care a fost primul în ţară la o olimpiadă au fost considerate ridicole de către Guvern, pe bună dreptate. Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1.000 de lei, premiul 2, 700 de lei, premiul 3, 500 de lei, iar menţiunea 300 de lei”, a mai spus ministrul Educației.

De asemenea, potrivit Ordonanței adoptate astăzi, alocația zilnică pentru cazare și masă a fos dublată pentru fiecare participant, în medie fiind aproape 20 de mii de participanți, elevi și profesori.

„Dublarea de la 100 la 200 de lei, pe zi, alocaţie, înseamnă că, luând în calcul numărul de participanţi, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este 4 milioane de lei zilnic, susţinuţi de Guvernul României”, a mai precizat Cîmpeanu.

Citește și articolul: Învățământul românesc se schimbă. Cîmpeanu, planuri mari pentru profesorii din România

Articolul precedentKaufland România avertizează clienții în legătură cu o tentativă de fraudă
Articolul următorJurnalistul Victor Ciutacu, despre atitudinea românilor față de scumpiri: ”Pe popor îl doare-n pix”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.