Sursa foto: Facebook/Fabrica de zahăr Luduș
Sursa foto: Facebook/Fabrica de zahăr Luduș

Astăzi, 26 mai, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a făcut anunțul potrivit căruia România va cumpăra fabrica de zahăr de la Luduș.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a precizat că a fost constituită echipa de negociere pentru preluarea acestei fabrici.

Statul român va cumpăra fabrica, în parteneriat cu fermierii

Potrivit anunțului făcut de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, hotărârea a fost luată în cadrul unei întâlniri oficiale cu managementul companiei Tereos România.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată echipa de negociere, constituită prin ordin de ministru, la nivelul MADR.

În același context, a fost prezentat calendarul privind preluarea fabricii de zahăr de la Luduş, judeţul Mureş.

Ministrul a vorbit despre necesitatea unui calendar al preluării investiţiei. Astfel, se va ține cont şi de necesitatea salvării locurilor de muncă pentru personalul angajat

Ministrul a ținut să explice această fabrică va fi cumpărată în parteneriat cu fermierii. Prin urmare, după procesul de achiziție, va fi reluat ciclul de producție, iar angajații își vor păstra locurile de muncă.

Vă transmit angajamentul ferm al statului român de a duce la bun sfârşit acest proces. Este nevoie să inventariem bunurile, activele, să demarăm auditurile necesare, precum şi elaborarea documentelor aferente, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Cumpărăm fabrica pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii. Ne dorim să reluăm cât mai repede ciclul de producţie şi activitatea în fabrică, mai ales în contextul internaţional al pieţei zahărului”, a declarat ministrul Chesnoiu, potrivit Știri pe Surse.

Articolul precedentMarea păcăleală a autorităților române privind CFR Marfă. Grindeanu: „Trebuie să alegem o soluție: desființare sau transfer la alt operator”
Articolul următorKaufland România avertizează clienții în legătură cu o tentativă de fraudă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time